«Σημαντικό βήμα» χαρακτήρισε η Ουάσινγκτον, τη διακήρυξη του Αραβικού Συνδέσμου για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη κι εκτίμησε ότι «ενισχύει την πίεση» στον Καντάφι. Ωστόσο, απέφυγε να δεσμευτεί για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, ενώ δεν πρότεινε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Μετά τη χθεσινή 6ωρη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου, που διεξήχθη στο Κάιρο, ο γ.γ., Αμρ Μούσα είπε ότι έχουν διαπραχθεί «σοβαρά εγκλήματα και μεγάλες παραβιάσεις» από την κυβέρνηση του Μουάμαρ Καντάφι σε βάρος του λιβυκού λαού, που του αφαιρούν τη νομιμοποίηση να κυβερνά.

Οι εξελίξεις στα πεδία των μαχών σημειώνονταν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από εκείνη της διεθνούς διπλωματίας. Ενώ ΕΕ και ΗΠΑ εμφανίζονται να «διστάζουν», οι δυνάμεις του Καντάφι προελαύνουν. Στρατεύματα πιστά στον Καντάφι εξαπέλυσαν επίθεση στην Μιζουράτα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης και το μόνο προπύργιο των εξεγερμένων ανάμεσα στην πρωτεύουσα και το ανατολικό μέτωπο γύρω από την πόλη Ρας Λανούφ.