«Θύλακες αντίστασης» υπάρχουν ακόμη στη Ζαουίγια, υποστήριξε κυβερνητική πηγή από την Τρίπολη, διαψεύδοντας τη δημόσια τηλεόραση της Λιβύης που είχε μεταδώσει ότι η πόλη έχει πέσει στα χέρια των υποστηρικτών του Μουάμαρ Καντάφι.

Ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι «υπάρχουν θύλακες αντίστασης».

Ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης, Μούσα Ιμπραΐμ, επιβεβαίωσε ότι η πόλη δεν έχει «πέσει» ακόμη, όμως εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πόλη θα περάσει ξανά υπό τον έλεγχο των αρχών «πιθανότατα σήμερα». «Πιστεύουμε ότι η Ζαουίγια θα τεθεί υπό πλήρη κυβερνητικό έλεγχο πιθανότατα απόψε», είπε.

Οι εξεγερμένοι «επιτέθηκαν σε ένα διυλιστήριο πετρελαίου. Οι κυβερνητικές δυνάμεις τους απώθησαν και ανέκτησαν ορισμένα όπλα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, λέγοντας ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης προκειμένου να καταθέσουν τα όπλα και να παραδοθούν.

Ένας ακτιβιστής από τη Ζαουίγια, ο Μοχάμαντ Κάσεμ, μιλώντας στο κανάλι Αλ Τζαζίρα επιβεβαίωσε ότι η πόλη είναι περικυκλωμένη, αλλά διέψευσε ότι έχει πέσει.

Στο Ρας Λανούφ, επίσης στην ανατολική Λιβύη, όπου διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των εξεγερμένων και των υποστηρικτών του Καντάφι, υπάρχουν «πολλοί νεκροί και τραυματίες».

Τα θύματα μεταφέρονται με ασθενοφόρα από τη γραμμή του μετώπου, κοντά στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι της περιοχής. «Μέχρι στιγμής έχουμε δεχτεί τρεις τραυματίες που χτυπήθηκαν από ρουκέτες. Πιθανότατα θα χρειαστεί να ακρωτηριάσουμε τον έναν», δήλωσε ο γιατρός Αμπεντφάταχ αλ-Μογράμπι. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες αλλά τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να τους περισυλλέξουν επειδή συνεχίζονται οι πυροβολισμοί στην περιοχή.

Ένας από τους εξεγερμένους δήλωσε ότι τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν.