Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα πραγματοποίησε ένα πραγματικά μακράς εμβέλειας υπεραστικό τηλεφώνημα, όταν κάλεσε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, για να συγχαρεί το πλήρωμα του διαστημικού λεωφορείου Discovery, που πραγματοποιεί την τελευταία του αποστολή.

«Πρέπει να αισθάνεσαι ιδιαίτερη τιμή που είσαι ο τελευταίος κυβερνήτης του Discovery», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στον Στιβ Λίντσεϊ και τα έξι μέλη του πληρώματος αλλά και στους έξι διεθνείς αστροναύτες που ζουν εντός του Διαστημικού Σταθμού και είχαν συγκεντρωθεί για την τηλεφωνική συνομιλία.

Ο πρόεδρος Ομπάμα είπε ακόμα ότι ταιριάζει πραγματικά στην ιστορία αυτού του σκάφους, να τερματίζει τη θητεία του με αυτή την κρίσιμη αποστολή.

Στην πραγματικότητα απομένουν δύο ακόμα πτήσεις των άλλων δύο διαστημικών λεωφορείων, μέσα στη χρονιά, ωσότου αποσυρθεί για πάντα ο στόλος των τριών διαστημικών λεωφορείων.

Η ΝΑΣΑ την Πέμπτη πρόσθεσε μία ακόμα μέρα στο διαστημικό ταξίδι του Discovery, για να δώσει το χρόνο στο πλήρωμα του σκάφους, να ξεφορτώσει τις προμήθειες που μετέφερε στο ευρισκόμενο σε τροχιά, διαστημικό εργαστήριο.