Περίπου εκατό στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στο συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι αιχμαλωτίστηκαν από την ένοπλη αντιπολίτευση στην Μπρέγκα κατά τη διάρκεια των χθεσινών βίαιων συγκρούσεων.

Στην Μπρέγκα, μια σημαντική πόλη της ανατολικής Λιβύης όχι μόνο για τα πετρέλαιά της αλλά και επειδή ελέγχει την πρόσβαση στη Βεγγάζη, οι κυβερνητικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν την Τετάρτη, υποστηριζόμενες από αεροσκάφη και βαρύ πυροβολικό.

Η πόλη βομβαρδιζόταν μέχρι αργά το βράδυ και τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον Φάταχ αλ-Μογράμπι, αξιωματούχο του νοσοκομείου της Μπρέγκα. Άλλη μία αεροπορική επιδρομή έγινε το πρωί σήμερα, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ενίσχυση του κυβερνητικού στρατού με μισθοφόρους. «Φαίνεται ότι ο Καντάφι ενισχύει τις δυνάμεις του με μισθοφόρους. Μάρτυρες είχαν στρατιώτες (και μισθοφόρους από το Τσαντ) να μετακινούνται προς το Ρας Λανούφ. Αναμένουμε να δούμε εάν θα επιτεθούν ή αν θα ενισχύσουν τη γραμμή μπροστά από τη Σύρτη».