Την προκλητική όσο και προσβλητική στάση Τουρκοκύπριων σε βάρος Επιτροπής Ευρωβουλευτών που επισκέπτονται επίσημα την Κύπρο κατήγγειλε το μέλος της Επιτροπής και ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Ν. Σαλαβράκος.

Ο κ. Σαλαβράκος ο οποίος μετέχει στην Ομάδα Επαφής Υψηλού Επιπέδου της Ε.Ε. με την Τουρκοκυπριακή Κοινότητα, η οποία επισκέπτεται επίσημα την Κύπρο προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις των δικοινοτικών διαπραγματεύσεων, είχε προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα το μεσημέρι με τον εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Έρογλου.

Όμως ο κ. Έρογλου επικαλούμενος έκτακτο κώλυμα, όρισε αντικαταστάτη ο οποίος απαίτησε στο χώρο της συνάντησης να τοποθετηθούν οι σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας.

Στην αξίωση αυτή αντέδρασε ο κ. Σαλαβράκος, ο οποίος κατήγγειλε την απαίτηση του Τουρκοκύπριου και αποχώρησε. Με την άποψη του κ. Σαλαβράκου συντάχθηκαν όλα τα μέλη της Επιτροπής, Ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες της Ε.Ε.

Ο κ. Σαλαβράκος θα καταθέσει άμεσα Ερώτηση προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία, αφού θα αναφέρεται στο απαράδεκτο αυτό γεγονός, θα ζητά την έκφραση αποδοκιμασίας εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πρωτοφανή αυτή προσβλητική στάση των Τουρκοκυπρίων.