Αίμα χύθηκε στο Ιράκ στη σημερινή «ημέρα της οργής» με τουλάχιστον δύο διαδηλωτές νεκρούς και είκοσι τραυματίες- ανάμεσά τους επτά αστυνομικοί, σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης στη Χαουίτζα, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Χιλιάδες Ιρακινοί ξεχύθηκαν στους δρόμους σ΄ολόκληρη τη χώρα, από το Κιρκούκ στο Βορρά ως τη Βασόρα στο Νότο, για να διαδηλώσουν την «ημέρα της οργής» κατά της διαφθοράς και της έλλειψης βασικών υπηρεσιών.

Κρατώντας ιρακινές σημαίες και πανό συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο της Βαγδάτης, όπου έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ζητώντας οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δουλειές και πάταξη της διαφθοράς. Ακόμα περισσότεροι διαδηλωτές αναμένεται να κατευθυνθούν στην πλατεία Ταχρίρ μετά την προσευχή.

Στη Βασόρα, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το πρωί ζητώντας την αποπομπή του κυβερνήτη, τον οποίο κατηγορούν για διαφθορά.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι οι διαδηλώσεις μπορεί να προακλέσουν χάος και ότι ίσως αποτελέσουν στόχο της αλ-Κάιντα.

Οι αρχές της Βαγδάτης έχουν απαγορεύσει από τα μεσάνυχτα την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην πρωτεύουσα.