Το αδιανόητο έζησε ένα ζευγάρι από την Αυστραλία κατά τη διάρκεια πολύωρης πτήσης, καθώς αναγκάστηκε να καθίσει δίπλα σε μια νεκρή γυναίκα. Ο Μίτσελ Ρινγκ και η Τζένιφερ Κόλιν βρίσκονταν σε πτήση της Qatar Airways από τη Μελβούρνη προς τη Βενετία, όταν μία γυναίκα κατέρρευσε ξαφνικά στον διάδρομο ενώ πήγαινε στην τουαλέτα.

Παρά τις προσπάθειές του, το πλήρωμα δεν κατάφερε να επαναφέρει στη ζωή την άτυχη επιβάτιδα.

«Προσπάθησαν να τη μετακινήσουν, έφεραν αυτή την καρέκλα… και την έβαλαν στην καρέκλα και προσπάθησαν να την ανεβάσουν προς την business class» είπε ο κ. Ρινγκ.

«Αλλά ήταν αρκετά μεγαλόσωμη κυρία και δεν μπορούσαν να την περάσουν από τον διάδρομο».

Η dailymail έγραψε ότι τα μέλη του πληρώματος παρατήρησαν στη συνέχεια ότι υπήρχαν κενές θέσεις και στις δύο πλευρές του ζευγαριού και τους ζήτησαν να μετακινηθούν για να κάνουν χώρο για το πτώμα.

Η νεκρή γυναίκα τοποθετήθηκε δίπλα στον κ. Ρινγκ και καλύφθηκε με κουβέρτες για τις υπόλοιπες τέσσερις ώρες της πτήσης προς την Ντόχα. Για την κ. Κόλιν, η οποία έχει γενικά άγχος με τις πτήσεις, η εμπειρία ήταν τραυματική.

«Όταν ο σύζυγός μου γύρισε και είπε “κουνήσου, κουνήσου”, σοκαρίστηκα αρκετά και είπα “θα τη φέρουν εδώ;”» είπε.

Ευτυχώς, μια γυναίκα σε μια άλλη σειρά είχε μία ελεύθερη θέση και κάλεσε την κ. Κόλιν να καθίσει μαζί της. Ενώ, όπως ισχυρίζεται το ζευγάρι, το πλήρωμα της πτήσης ουδέποτε πρότεινε να το μετακινήσει μακριά από το πτώμα.

Σαν να μην έφθανε αυτό, σύμφωνα με τον κ. Ρινγκ, όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο και επιβιβάστηκαν αστυνομικοί και ιατροί, το ζευγάρι αναγκάστηκε να παραμείνει στη θέση του, όσο το πλήρωμα αφαιρούσε τις κουβέρτες από το πτώμα και το επιθεωρούσε, πράγμα που σημαίνει ότι είδαν το πρόσωπο της νεκρής.

Η αεροπορική Qatar Airways ανέφερε έκτοτε ότι εξετάζει το περιστατικό.