Η Παλαιστινιακή Αρχή διέψευσε σήμερα ότι έχει απαγορεύσει τις διαδηλώσεις που σχετίζονται με τα γεγονότα σε Αίγυπτο και Τυνησία, διαβεβαιώνοντας ότι όλες οι κινητοποιήσεις, για τις οποίες υπάρχει άδεια θα επιτρέπονται.

Εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας είχε αναφέρει χθες σε ανακοινωθέν του ότι όλες οι διαδηλώσεις που σχετίζονται με τα γεγονότα στην Αίγυπτο και στην Τυνησία, ασχέτως του ποια πλευρά υποστηρίζουν, απαγορεύονται.

Οι παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας «έχουν απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις που σχετίζονται με τα γεγονότα, σε ένδειξη υποστήριξης προς οποιαδήποτε πλευρά, λόγω της πολιτικής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και της Παλαιστινιακής αρχής περί μη ανάμιξης σε εσωτερικά ζητήματα Αραβικών ή ξένων χωρών», ανέφερε ο εκπρόσωπος Αντνάν Νταμίρι.

Όμως σήμερα ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής Γασάν Χάτιμπ δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι δεν υφίσταται ουδεμία απαγόρευση όσον αφορά τις κινητοποιήσεις, σε τηλεφωνική του συνέντευξη από τη Γαλλία, όπου συνοδεύει τον πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγιάντ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Παλαιστινιακή Αρχή διέλυσε αρκετές μικρής κλίμακας κινητοποιήσεις στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης σε ένδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης στον αιγυπτιακό λαό. Μόνο μια διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν κάπου πέντε άνθρωποι και είχε σκοπό να εκφράσει υποστήριξη στον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ επετράπη.

«Δεν υπήρξε ουδεμία απόφαση κατά των διαδηλώσεων και της έκφρασης γνώμης», δήλωσε ο Χάτιμπ, εξηγώντας ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν είναι ικανοποιημένη για τον τρόπο που οι υπηρεσίες ασφαλείας αντιμετώπισαν όσους συμμετείχαν σε τέτοιες κινητοποιήσεις.

Τόνισε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή έδωσε άδεια να γίνουν δύο διαδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο στη Ραμάλα και στη Βηθλεέμ σε ένδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης στο λαό της Αιγύπτου και την προσπάθειά τους να αναγκάσουν το καθεστώς να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αρκετές παλαιστινιακές πολιτικές οργανώσεις έχουν καλέσει τους υποστηρικτές τους να συμμετάσχουν στις δύο κινητοποιήσεις.