Ο αιγύπτιος αντιπρόεδρος Ομαρ Σουλειμάν δήλωσε αργά σήμερα ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι διαδηλώσεις για να μπορέσει να αρχίσει ο διάλογος με την αντιπολίτευση και κάλεσε τους διαδηλωτές να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να σεβαστούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ο κ. Σουλειμάν κάλεσε «όλους τους πολίτες να ανταποκριθούν θετικά στην έκκληση των αιγυπτιακών στρατιωτικών δυνάμεων και να επιστρέψουν στα σπίτια τους σεβόμενοι την απαγόρευση κυκλοφορίας ώστε να υποστηριχτούν οι προσπάθειες του κράτους να επιστρέψει η ηρεμία και η σταθερότητα» μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

«Οι μετέχοντες στις διαδηλώσεις κατέστησαν σαφές το μήνυμά τους» είπε. «Ο διάλογος με τις πολιτικές δυνάμεις έχει ανάγκη από τη διακοπή των διαδηλώσεων και την επιστροφή της χώρας στην ομαλότητα» πρόσθεσε ο διορισμένος από τον κ. Μουμπάρακ αντιπρόεδρος της Αιγύπτου.

Χθες Τρίτη σε σύντομη εμφάνισή του στην κρατική τηλεόραση ο κ. Σουλειμάν ανέφερε ότι θα ξεκινήσει αμέσως διάλογο με την αντιπολίτευση «σχετικά με όλα τα αιτήματα που έχουν σχέση με συνταγματικές και νομοθετικές μεταρρυθμίσεις».
Αλλά το μεγαλύτερο τμήμα της αντιπολίτευσης εμμένει στην αρχική του θέση: στην άμεση αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Μουμπάρακ.