Σε μια συγκινητική εκδήλωση στην Αθήνα, ο 4χρονος Çağatay Dramalı από την Τουρκία συνάντησε για πρώτη φορά τον Έλληνα δότη του, τον μικρό Αλέξανδρο Αποστολούδα. Η ιστορία της σωτήριας δωρεάς βλαστοκυττάρων, που έδωσε ζωή στον μικρό Çağatay πριν από δύο χρόνια, ένωσε τις δύο χώρες με έναν δεσμό βαθιάς ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Η συνάντηση οργανώθηκε σε εκδήλωση που προώθησε τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα, συγκεντρώνοντας εξέχουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα και την Τουρκία, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης Παύλος Μαρινάκης και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Çağatay Erciyes. Η παρουσία τους τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας και του δεσμού που ενώνει τους δύο λαούς.

Η οικογένεια του Çağatay ευχαρίστησε με συγκίνηση τον Αλέξανδρο και αναφέρθηκε στις κοινές ρίζες των δύο χωρών. Ο πατέρας του μικρού, Cihan Dramalı, μοιράστηκε πως η οικογένειά του κατάγεται από τη Δράμα και μετανάστευσε στην Τουρκία κατά την ανταλλαγή πληθυσμών πριν από έναν αιώνα, εξηγώντας πως το επίθετο «Dramalı» σημαίνει «από τη Δράμα». Η σύνδεση αυτή τον έκανε να αισθανθεί τον Αλέξανδρο σαν «αδερφό», προσδίδοντας μια ιδιαίτερη σημασία στη συνάντηση.

Η μητέρα του Çağatay, Hande Dramalı, μίλησε για τη δύναμη της δωρεάς και το πόσο τυχεροί αισθάνονται που βρήκαν δότη. «Εάν δεν είχαμε βρει δότη, θα ήμασταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι», δήλωσε με ευγνωμοσύνη.

Ο Αλέξανδρος, με τη σειρά του, αναφέρθηκε στη χαρά και την συγκίνηση που νιώθει που μπόρεσε να συμβάλει στη ζωή του μικρού Çağatay. «Δεν υπάρχουν λόγια που να περιγράφουν το πώς νιώθω. Είμαι τόσο συγκινημένος που δεν βρίσκω τις κατάλληλες λέξεις», είπε.

Ο Λουκάς Παπαδήμος χαρακτήρισε την εκδήλωση «γεμάτη πληροφορίες και συναισθήματα», τονίζοντας τη σημασία των πρωτοβουλιών για τη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων. Όπως ανέφερε, «οι στιγμές αυτές δείχνουν τη δύναμη της αλληλεγγύης, ανεξαρτήτως συνόρων», αναδεικνύοντας τη σημασία της συνάντησης ως παράδειγμα ειρήνης και ελπίδας.