Ο κόλπος της Τζαμάικα κερδίζει αθόρυβα τη φήμη της εκδοχής του Τριγώνου των Βερμούδων στη Νέα Υόρκη – με τουλάχιστον οκτώ πτώματα που ανακαλύφθηκαν μέσα και γύρω από την περιοχή τον τελευταίο χρόνο, ορισμένα από αυτά υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Οι έρευνες για πέντε από τους οκτώ «νεκρούς» που ξεβράστηκαν στην ακτή ή εμφανίστηκαν είτε στον κόλπο της Τζαμάικα είτε στην κοντινή πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού στο The Rockaways έχουν κλείσει, δήλωσαν οι αρχές. Ωστόσο, πολλά ερωτήματα εξακολουθούν να παραμένουν, μεταδίδει η nypost.

Ο «τρόπος θανάτου» τεσσάρων από τα πτώματα κρίθηκε «απροσδιόριστος» από το γραφείο του ιατροδικαστή της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου με Emmy κινηματογραφιστή και φωτογράφου Ross McDonnell, ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, αγαπούσε το “άγριο κολύμπι” στον ωκεανό.

Ο ακέφαλος κορμός του 44χρονου Ιρλανδού ξεβράστηκε σε παραλία του Breezy Point στις 17 Νοεμβρίου, δύο εβδομάδες αφότου έφυγε από το σπίτι του στο Μπρούκλιν.

Τρεις άλλοι θάνατοι παραμένουν υπό διερεύνηση από τις αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Marco Ramirez, 48 ετών, από το Μπρούκλιν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 15 Οκτωβρίου κατά μήκος της ακτογραμμής Cross Bay Boulevard του καταφυγίου άγριας ζωής Jamaica Bay στο Broad Channel, και μιας γυναίκας αγνώστων στοιχείων που ξεβράστηκε στο Breezy Point στις 5 Οκτωβρίου.

Η αυξανόμενη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας είναι έκδηλη. Η δημοτική σύμβουλος του Κουίνς, Τζοάν Αριόλα, εξέφρασε τις ανησυχίες της στις αρχές από το καλοκαίρι, όταν οι νεκροί είχαν ήδη φτάσει τους πέντε. Οι κάτοικοι της περιοχής Rockaway Peninsula και της Broad Channel αναρωτιούνται για την αλυσίδα των μυστηριωδών εμφανίσεων σωμάτων στο νερό. «Αν συνέβαιναν σε άλλη περιοχή οκτώ περιπτώσεις σε ένα έτος, θα υπήρχε μεγάλος θόρυβος. Οι αρχές οφείλουν να μας ενημερώσουν για το τι συμβαίνει», ανέφερε ο πρόεδρος της Broad Channel Civic Association, Νταν Μάντι Τζούνιορ.

Ο Jamaica Bay καλύπτει ανάγκες αλιείας, τουρισμού και παροχής νερού για την περιοχή, αλλά τώρα βρίσκεται στο επίκεντρο ενός μυστήριου.

Παρότι οι εμφανίσεις σορών σε υδάτινες περιοχές της Νέας Υόρκης δεν είναι ασυνήθιστες, όπως επισημαίνει ο απόστρατος υπαστυνόμος και καθηγητής του John Jay College, Τζο Τζακαλόουν, η μεγάλη συχνότητα φέρνει αναπόφευκτα ανησυχία. «Δεν πρέπει να προχωράμε σε συμπεράσματα. Ορισμένοι θάνατοι μπορεί να είναι ατυχήματα ή αυτοκτονίες, αλλά είναι σίγουρα πολλά για τόσο μικρό χρονικό διάστημα», τόνισε ο ίδιος στη nypost.