Σε εξέλιξη βρίσκεται θρίλερ με την απαγωγή νεογνού 17 ημερών από νοσοκομείο της Γαλλίας, με τους γονείς, σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και φωτογραφικό υλικό και βίντεο, να έχουν «περάσει» στο Βέλγιο.

Ο Σαντιάγο, ο οποίος γεννήθηκε στη Γαλλία, πιθανόν απήχθη από τους γονείς του τη Δευτέρα για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Το πρωί της Τετάρτης το αυτοκίνητό τους εντοπίστηκε στο Σαρλερουά στο Βέλγιο, ενώ νωρίτερα είχαν καταγραφεί η 25χρονη μητέρα του και ο 23χρονος πατέρας του σε ξενοδοχείο στη Μονς.

Προς το παρόν, ωστόσο, οι βελγικές αρχές δεν γνωρίζουν ούτε πού βρίσκονται εκείνοι, ούτε ο Σαντιάγο, η υγεία του οποίου κινδυνεύει, καθώς γεννήθηκε πρόωρα, όπως επισημαίνουν τα βελγικά μέσα.

12 ώρες το προσδόκιμο επιβίωσης του βρέφους

Ο Σαντιάγο φέρεται να απήχθη από τους γονείς του, ηλικίας 23 και 25 ετών, τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο νοσοκομείο «Robert Ballanger» στο Ολνέ σου Μπουά, στην περιοχή του Παρισιού.

Ένα πολύ πρόωρο μωρό, με το προσδόκιμο επιβίωσής του χωρίς ιατρική φροντίδα να εκτιμάται σε περίπου 12 ώρες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μπομπινί (κοντά στο Παρίσι) και οι δύο γονείς είναι «ήδη γνωστοί στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές», χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας για απαγωγή από συμμορία, οι ερευνητές προχώρησαν σήμερα το πρωί στη σύλληψη πέντε ανθρώπων, ηλικίας 16 έως 29 ετών, στα περίχωρα του Παρισιού και τους έθεσαν υπό κράτηση, ανέφερε ο εισαγγελέας. Σύμφωνα με πηγή με γνώση της υπόθεσης, οι συλληφθέντες ανήκουν στο «περιβάλλον» των γονέων, που είναι γνωστοί στις αστυνομικές αρχές και στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ