Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), Ντάνιελ Χαγκάρι, απέστειλε μια επιστολή διαμαρτυρίας στο ισραηλινό κανάλι ειδήσεων Channel 14, μετά την προβολή ενός βίντεο που, σύμφωνα με τον ίδιο, «έδειξε ένα συκοφαντικό περιεχόμενο που βλάπτει τις IDF».

Η επιστολή ήρθε μετά την προβολή ενός βίντεο στο Channel 14, στο οποίο φαινόταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των IDF, Χέρτσι Χαλεβί, να εκπλήσσεται βλέποντας ένα θρησκευτικό σύμβολο τοποθετημένο σε στολή.

«Σας γράφω ύστερα από το βίντεο που προβλήθηκε χθες το βράδυ στο Channel 14, το οποίο περιείχε προκλητικό και συκοφαντικό περιεχόμενο που βλάπτει τις IDF», ανέφερε ο Χαγκάρι.

«Είναι απαράδεκτο για ένα μέσο ενημέρωσης στο κράτος του Ισραήλ, να επιτρέπει τη διάδοση προκλητικού περιεχομένου κατά των IDF την ώρα του πολέμου», πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ, καταδίκασε επίσης το Channel 14, χαρακτηρίζοντας το βίντεο «χτύπημα στην εθνική μας ασφάλεια και προσβολή για το κράτος του Ισραήλ».

«Το βίντεο που προβλήθηκε χθες αποτελεί μια ακόμη ηθική κόκκινη γραμμή που υπονομεύει τις βασικές μας αξίες. Ο Χαλεβί έχει διακινδυνεύσει τη ζωή του αμέτρητες φορές για να υπερασπιστεί τη χώρα και έχει ηγηθεί των IDF σε όλα τα μέτωπα κατά την τελευταία χρονιά», πρόσθεσε ο Λαπίντ.