Ένα drone που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ από τον Λίβανο εναντίον του σπιτιού του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια το Σάββατο χτύπησε και προκάλεσε ζημιές στην κατοικία του, όπως τελικά έγινε γνωστό από τα ισραηλινά μέσα.

Από την έκρηξη έσπασε το γυαλί σε ένα παράθυρο υπνοδωματίου, αλλά δεν μπήκε στο σπίτι, προφανώς λόγω του ενισχυμένου γυαλιού και άλλων προστατευτικών στρώσεων. Κομμάτια γυαλιών φέρεται να προσγειώθηκαν στην πισίνα της οικογένειας σε κοντινή απόσταση και στην αυλή.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ο Νετανιάχου και η σύζυγός του δεν βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη την ώρα.

«Τίποτα δεν θα μας σταματήσει», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την επίθεση στην ιδιωτική κατοικία του, στην Καισάρεια.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός βιντεοσκοπήθηκε να κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση, ενώ πρόσθεσε ότι: «Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη».

Η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της την Τρίτη ανέλαβε «την πλήρη, ολοκληρωμένη και αποκλειστική ευθύνη για την επιχείρηση στην Καισάρεια με στόχο… τον Νετανιάχου» – απηχώντας τις ιρανικές δηλώσεις που προσπαθούν να αποστασιοποιήσουν την Ισλαμική Δημοκρατία από την προφανή απόπειρα δολοφονίας που εξαπέλυσε ο πληρεξούσιός της.

Ο πρωθυπουργός επέρριψε το Σάββατο την ευθύνη για το χτύπημα σε “πράκτορες του Ιράν” και υποσχέθηκε ότι όποιος βλάψει Ισραηλινούς θα πληρώσει “βαρύ τίμημα”. Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το σαουδαραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al-Hadath μετέδωσε την Τρίτη ότι η έρευνα του Ισραήλ για το χτύπημα διαπίστωσε ότι στην επίθεση συμμετείχαν και αξιωματούχοι της ιρανικής πρεσβείας στη Βηρυτό.