Ένας νεφροπαθής που βρισκόταν σε τελικό στάδιο κατάφερε να σωθεί από την αγαπημένη και διάσημη πιτσαρία του, καθώς βρέθηκε συμβατός δότης με αποτέλεσμα να γίνει η πολυπόθητη μεταμόσχευση νεφρού.

Σύμφωνα με όσα έγραψε η New York Post, ο 54χρονος Theo Alano τον Μάιο του 2022 κόλλησε κορονοϊό επιστρέφοντας αεροπορικός από την Ιρλανδία στη Νέα Υόρκη. Εκείνη την περίοδο ήταν απολύτως υγιής, αλλά ο ιός τον έστειλε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Οι γιατροί διέγνωσαν νεφροπάθεια τελικού σταδίου και έπρεπε τρεις φορές την εβδομάδα να πηγαίνει για αιμοκάθαρση, που διαρκούσε συνολικά τέσσερις ώρες η κάθε θεραπεία. Ταυτόχρονα, έκανε αίτηση στο Μητρώο Δωρεάς Ζωής της Νέας Υόρκης για να βρει συμβατό δότη, με την αναμονή να αγγίζει τα 10 χρόνια.

Στις αρχές του 2023 όμως, η κατάσταση του υποτροπίασε και έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο, με το δέρμα να κιτρινίζει, ενώ ήταν αδύναμος και δεν μπορούσε να κουνηθεί. «Θυμάμαι να κάθομαι στο κρεβάτι και η νοσοκόμα να πηγαίνει έξω με τους δύο φίλους μου, που με πήγαν στο νοσοκομείο. “Λυπάμαι, αλλά ο κ.Alano μπορεί να έχει μία ώρα ζωής ακόμα”, τους είπε εκείνη τη μέρα», ανέφερε ο 54χρονος.

Βλέποντας ότι κινδυνεύει να πεθάνει λοιπόν, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την κατάσταση του στα social media, ζητώντας βοήθεια. Τότε, ο Mark Iacono, ιδιοκτήτης της διάσημης πιτσαρίας του Μπρούκλιν Lucali είδε την ανάρτηση, καθώς τύχαινε να είναι φίλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή ο Alano ήταν πελάτης.

«Συγκινήθηκα, γιατί θυμήθηκα τον θείο μου, που είχε αντιμετωπίσει ακριβώς το ίδιο. Μέχρι τότε διατηρούσα τυπικές σχέσεις με τον Theo, αλλά αποφάσισα να τον βοηθήσω όπως μπορούσα», είπε ο Iacono.

Έτσι, αναδημοσίευσε την ανάρτηση του ασθενή και μέσα από τον λογαριασμό του Iacono η απήχηση ήταν αισθητά τεράστια, καθώς ο ίδιος διατηρεί χιλιάδες διαδικτυακούς φίλους, ανάμεσά τους και διασημότητες που αναπαρήγαγαν επίσης το περιεχόμενο.

Τελικά, ο 42χρονος Rusty Rastello, παλιός θαμώνας του Lucali είδε την ανάρτηση και απάντησε θετικά, με τη μεταμόσχευση νεφρού να γίνεται με επιτυχία και τον Theo Alano να απολαμβάνει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.