Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε το βράδυ της Πέμπτης μια κεντρική συνοικία της Βηρυτού, σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ΑΝΙ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 18 άνθρωποι και άλλοι 92 να τραυματιστούν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το ένα από τα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό είχε ως στόχο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, τον Ουαφίκ Σάφα, ανέφεραν τρεις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Σάφα, που φέρεται ότι είναι ο επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου και στρατιωτικός σύνδεσμος της σιιτικής οργάνωσης, επέζησε, σύμφωνα με αυτές τις πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, ο Σάφα συμμετείχε σε πολλές διαπραγματεύσεις τα προηγούμενα χρόνια, όπως το 2006, όταν διαπραγματεύτηκε την επιστροφή δύο Ισραηλινών στρατιωτών που είχαν απαχθεί πριν από τον πόλεμο του Ιουλίου του 2006. Τα λείψανά τους επεστράφησαν τελικά στο Ισραήλ δύο χρόνια αργότερα.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας, η επίθεση αυτή έγινε στην καρδιά της λιβανέζικης πρωτεύουσας, που σπανίως πλήττεται αφότου ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επικεντρώνεται κυρίως στα νότια προάστια της Βηρυτού, το προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης.

Οι πύραυλοι που ακούστηκαν στιγμές πριν το πλήγμα στη συνοικία της Βυρητού, προκάλεσαν χάος στην ευρύτερη περιοχή, ενώ στο σημείο υψώνεται πυκνός καπνός.

Χαρακτηριστικά της σφοδρότητας της επίθεσης είναι και τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου.