Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Φλόριντα με το πέρασμα του κυκλώνα Μίλτον περιέγραψε η αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριντας, Άρια Σωκράτους, από το Ορλάντο που διαμένει, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα έως τώρα δεν είναι η στάθμη του νερού, αλλά οι άνεμοι οι βροχές και η διακοπή του ηλεκτρικού.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ δυνατές καταιγίδες, και ο άνεμος είναι τόσο ισχυρός που τραντάζει το σπίτι. Έξω γίνεται κατακλυσμός. Δεν τολμώ ούτε παράθυρο να ανοίξω», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Εδώ και τρεις ώρες έχουμε διακοπή ρεύματος», συμπλήρωσε η Ελληνοκύπρια μιλώντας για όσα συμβαίνουν στο Ορλάντο. «Παλαιότερα ζούσα στην Τάμπα, αλλά τώρα μένω στο Ορλάντο, όπου υποτίθεται ότι είμαστε πιο ασφαλείς καθώς η περιοχή απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα από τα παράλια και δεν κινδυνεύουμε από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας», τόνισε.

Μιλώντας για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η περιοχή τόνισε ότι «μπροστά στις τεράστιες ζημιές που αναμένονται το κράτος δεν καλύπτει ζημιές για ιδιωτικές κατοικίες. Οι ασφαλίσεις είναι ιδιωτικές και μόνο για δημόσια έργα, όπως οι υπόνομοι, αναλαμβάνει το κράτος να καλύψει τις ζημιές».

Ωστόσο, η ίδια δεν έχει χρησιμοποιήσει σάκους άμμου για να οχυρώσει το σπίτι της, όπως έχει γίνει σε άλλες περιοχές, αλλά νιώθει πιο ασφαλής σε σχέση με άλλους κατοίκους, καθώς διαθέτει αντιανεμικά παράθυρα.

«Παρόλο που είμαστε ασφαλείς, δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις απόλυτα μια φυσική καταστροφή», ανέφερε.