Δραματικές ώρες βίωσε στον αέρα μια γυναίκα που χωρίς καμία εμπειρία πτήσης αναγκάστηκε να προσγειώσει το αεροπλάνο με το οποίο πετούσε, καθώς ο πιλότος που ήταν και σύζυγός της υπέστη καρδιακή προσβολή.

Η 69χρονη Yvonne Kinane-Wells πετούσε από το αεροδρόμιο Henderson Executive στο Λας Βέγκας προς το Μοντερέι της Καλιφόρνια, όταν έπαθε κρίση ο 78χρονος σύζυγός της Eliot Alper.

Αμέσως, πήρε τον έλεγχο του σκάφους και επικοινώνησε με τον Πύργο Ελέγχου, ώστε να λάβει οδηγίες για τις επόμενες κινήσεις. Ο υπάλληλος στην άλλη άκρη της γραμμής καθοδήγησε την Kinane-Wells στην προσγείωση, συμβουλεύοντας τη να προσθέσει περισσότερη ισχύ πριν την ανακατευθύνει στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, έγραψε η New York Post.

Η Yvonne Kinane-Wells και ο Eliot Alper

Έτσι, προσγειώθηκε με επιτυχία στο αεροδρόμιο Meadows Field στο Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια, παρότι ήταν η πρώτη φορά που χειρίζονταν αεροπλάνο. Αμέσως, ασθενοφόρο παρέλαβε τον σύζυγό της και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, με την κατάσταση του να παραμένει άγνωστη.

Ηχητικό με τη συνομιλία με τον Πύργο Ελέγχου:

Ο διευθυντής του αεροδρομίου, Ron Brewster, δήλωσε πως δεν είχε δει ποτέ μια προσγείωση όπως αυτή της Kinane-Wells. «Από όσο γνωρίζω, είναι πρωτοφανής. Δεν το έχω δει ποτέ σε ολόκληρη την καριέρα μου», είπε με θαυμασμό προς τη γυναίκα.