Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πόλη στο βόρειο Ισραήλ που επλήγη από πυραυλική επίθεση από τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο, δήλωσαν ισραηλινές αρχές, τα πρώτα ισραηλινά θύματα στο Ισραήλ από ρουκέτες από τον Λίβανο μετά την εντατικοποίηση της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης κατά της Χεζμπολάχ.

Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας και μία γυναίκα σκοτώθηκαν στην πόλη Κίριατ Σμόνα.

«Βρήκαμε έναν άνδρα και μια γυναίκα ηλικίας περίπου 40 ετών, χωρίς τις αισθήσεις τους, τραυματισμένους από θραύσματα οβίδων. Εξετάσαμε τα τραύματά τους τα οποία ήταν πολύ σοβαρά και ότι σκοτώθηκαν στο σημείο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία Magen David Adom, το ισραηλινό ισοδύναμο του Ερυθρού Σταυρού.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι περίπου 20 βλήματα εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο, με την Χεζμπολάχ να αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι αυτή είχε στόχο ισραηλινούς στρατιώτες.

Η πόλη Κίριατ Σμόνα, που απέχει δύο χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο, είναι συχνά στόχος ρουκετών της Χεζμπολάχ και έχει κηρυχτεί κλειστή στρατιωτική ζώνη από τον στρατό εδώ και μήνες.

Δημοσιεύματα εβραϊκών μέσων ενημέρωσης τόνισαν το ζευγάρι που σκοτώθηκε έκανε βόλτα με τους σκύλους τους.

Η Πυροσβεστική και η υπηρεσία διάσωσης τόνισαν από την επίθεση προκλήθηκαν φωτιές πυρκαγιές σε πολλά κτίρια στην πόλη, με πέντε ομάδες πυρόσβεσης να επιχειρούν για την κατάσβεσή τους.

Πηγή: ΑΠΕ