Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε κρυφά τις συσκευές ανίχνευσης για Covid-19 στον Βλαντιμίρ Πούτιν για προσωπική χρήση, όταν αυτές ήταν σε έλλειψη, αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο ο δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ. Ένας ισχυρισμός, ωστόσο, όπως μεταδίδει το BBC, που απορρίφθηκε οργισμένα από την ομάδα του Τραμπ. Ταυτόχρονα, όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του με τίτλο «Πόλεμος», ο «Τραμπ διατηρούσε κρυφά επαφές με τον Πούτιν μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το βιβλίο περιγράφει μια σκηνή στην οποία ένας βοηθός του Τραμπ διατάχθηκε να βγει από το γραφείο του στο Μαρ-α-Λάγκο, ώστε ο πρώην πρόεδρος να μπορέσει να πραγματοποιήσει ένα τηλεφώνημα με τον Πούτιν. Ο ανώνυμος σύμβουλος φέρεται να είπε ότι οι δύο τους μπορεί να έχουν μιλήσει πάνω από έξι φορές από τότε που ο Τραμπ αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο το 2021.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ βρισκόταν στην προεδρία, έστειλε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συσκευές τεστ Covid-19 κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι τα τεστ στάλθηκαν, ωστόσο διέψευσε τον ισχυρισμό του βιβλίου ότι οι δύο ηγέτες είχαν μιλήσει τηλεφωνικά πολλές φορές από τότε που ο Τραμπ έφυγε από την εξουσία.

Στο βιβλίο, ο Γούντγουορντ γράφει ότι ενώ ο πρώην πρόεδρος ήταν στο αξίωμα, «έστειλε κρυφά στον Πούτιν ένα σωρό μηχανήματα δοκιμών Abbott Point of Care Covid για προσωπική του χρήση», καθώς ο «Πούτιν φέρεται να αγωνιούσε μήπως αρρωστήσει από τον ιό», σύμφωνα με όσα φέρεται να γράφει ο συγγραφέας.

Αποκαλώντας τον δημοσιογράφο «τρελό» και «διαταραγμένο», ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δήλωσε: Ο Γούντγουορντ είναι ένα θυμωμένο ανθρωπάκι και είναι ξεκάθαρα αναστατωμένος επειδή ο πρόεδρος Τραμπ τον μηνύει με επιτυχία εξαιτίας της μη εξουσιοδοτημένης δημοσίευσης ηχογραφήσεων που έκανε στο παρελθόν.

Ο Γούντγουορντ, ο οποίος έγινε διάσημος για τον ρόλο του στην αποκάλυψη του σκανδάλου Watergate που οδήγησε στην πτώση της προεδρίας του Ρίτσαρντ Νίξον, έχει γράψει πολλά βιβλία που έγιναν μπεστ-σέλερ και βασίζονται στην πρόσβασή του σε πηγές υψηλού επιπέδου.

Στο τελευταίο βιβλίο του αναφέρεται και στη σχέση του Τζο Μπάιντεν με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Όπως μεταδίδει το Associated Press, το βιβλίο περιγράφει λεπτομερώς την περίπλοκη σχέση του Μπάιντεν με τον Νετανιάχου, καθώς και ιδιωτικές στιγμές που ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδειχνε τη δυσανασχέτησ;h του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Οι απογοητεύσεις και η δυσπιστία του Μπάιντεν για τον Νετανιάχου ξέσπασαν την περασμένη άνοιξη, γράφει ο Γούντγουορντ. Ο πρόεδρος Μπάιντεν τον αποκάλεσε «κάθαρμα» και «κακό άνθρωπο», σύμφωνα με το βιβλίο και αισθανόταν ότι ο Νετανιάχου «του έλεγε τακτικά ψέματα».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν ο ισραηλινός ηγέτης καθυστερεί μια ειρηνευτική συμφωνία στη Μέση Ανατολή προκειμένου να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2024.