Μαχητές της Χεζμπολάχ που σκότωσαν έναν ισραηλινό αλεξιπτωτιστή την περασμένη εβδομάδα στο νότιο Λίβανο εξουδετερώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός, δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο από το περιστατικό χωρίς να διευκρινίζει πότε έγινε η αεροπορική επιδρομή.

Ο 21χρονος λοχαγός Μπεν Ζιον Φαλάχ του 202ου Τάγματος της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με ενόπλους της Χεζμπολάχ σε ένα χωριό στο νότιο Λίβανο στις 2 Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι οι μαχητές της Χεζμπολάχ εντοπίστηκαν από τους αλεξιπτωτιστές χρησιμοποιώντας ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος και διέταξαν την ισραηλινή αεροπορία να πραγματοποιήσει πλήγμα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον τους. Ένας άλλος πράκτορας σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών σε ένα κτίριο, προσθέτει.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ακόμη ότι οι αλεξιπτωτιστές εντόπισαν εκατοντάδες όπλα, μεταξύ άλλων σε ένα καταφύγιο βάθους 7 μέτρων σε ένα χωριό όπου επιχειρούν, σύμφωνα με τους Times of Israel.