Μέλος του πληρώματος του σούπερ γιοτ Bayesian τράβηξε σε βίντεο τη στιγμή που η σφοδρή καταιγίδα πλησίαζε το σκάφος, λίγο πριν σημειωθεί το πολύνεκρο ναυάγιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο 22χρονος Μάθιου Γκρίφιθς βιντεοσκόπησε το φαινόμενο και το ανήρτησε στο Instagram, υπό τη μουσική υπόκρουση του «Thunderstruck» των ACDC. Ωστόσο, κλείδωσε τον λογαριασμό του, καθώς περιλαμβάνεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους που φέρεται να οδήγησαν στη τραγωδία.

Στα πλάνα οι βροντές ακούγονται καθώς η καταιγίδα πλησιάζει το γιοτ που είναι αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του σικελικού οικισμού Πορτιτσέλο.

Το βίντεο μεταδόθηκε από την ιταλική ειδησεογραφική εκπομπή Quarta Repubblica νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, που ανέφερε ότι εντοπίστηκε στον κλειδωμένο πλέον λογαριασμό του Γκρίφιθς.

Το βρετανικό δημοσίευμα σημείωσε ότι ο 22χρονος είχε βάρδια όταν η καταιγίδα χτύπησε το Bayesian και δήλωσε στους ερευνητές ότι αυτός και το πλήρωμα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τους επιβάτες που επέβαιναν στο σκάφος, αλλά έξι από αυτούς και ο σεφ του σκάφους έχασαν τη ζωή τους.

Ο νεαρός φέρεται να είπε στους ερευνητές: «Ξύπνησα τον καπετάνιο όταν ο άνεμος ήταν 20 κόμβοι. Έδωσε εντολή να ξυπνήσουν όλοι οι υπόλοιποι. Το γιοτ έγειρε και μας έριξε στο νερό. Στη συνέχεια καταφέραμε να ξανασηκωθούμε και προσπαθήσαμε να σώσουμε όσους μπορούσαμε».