Ο βρετανός επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας, Μάικ Λιντς, απεβίωσε από ασφυξία όταν εξαντλήθηκε το οξυγόνο του, όπως ανέφερε πηγή της έρευνας, βασιζόμενη στα πρώτα ευρήματα που προέκυψαν από τις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο. Ο Λιντς βρέθηκε νεκρός μετά τη βύθιση του οικογενειακού του γιοτ στις ακτές της Σικελίας τον προηγούμενο μήνα.

Ο Λιντς, η 18χρονη κόρη του, Χάνα, ένας μάγειρας και άλλοι τέσσερις επιβάτες έχασαν τη ζωή τους, όταν το superyacht Bayesian, που έφερε τη βρετανική σημαία, βυθίστηκε κατά τη διάρκεια μιας έντονης καταιγίδας ανοιχτά του λιμανιού Πορτιτσέλο, κοντά στο Παλέρμο, στις 19 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Reuters, τα πρώτα ευρήματα για την κόρη του, Χάνα, παραμένουν ασαφή, καθώς οι εξετάσεις δεν έχουν δώσει ακόμη σαφή εικόνα για το αν η αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία ή ο πνιγμός.

Τα αποτελέσματα των νεκροψιών στα υπόλοιπα τέσσερα θύματα -τον Τζόναθαν Μπλούμερ, πρόεδρο της Morgan Stanley International, τη σύζυγό του, Τζούντιθ, καθώς και τον δικηγόρο, Κρις Μορβίλο, και τη σύζυγό του, Νέντα- δείχνουν ως πιθανή αιτία θανάτου την ασφυξία.

Από το τραγικό περιστατικό, δεκαπέντε άτομα επέζησαν, ανάμεσά τους η σύζυγος του Λιντς και ο καπετάνιος του γιοτ. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο μάγειρας, Recaldo Thomas, απεβίωσε από πνιγμό.