Σχεδόν 200 επιβάτες της Ryanair χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν την τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης για να εκκενώσουν το αεροπλάνο που έπιασε φωτιά. Η πτήση της Ryanair ήταν έτοιμη για απογείωση στο αεροδρόμιο Μπρίντιζι της Ιταλίας, γνωστό και ως Σαλέντο, όταν φλόγες βγήκαν από τον κινητήρα.

Πυροσβέστες έσπευσαν στο αεροπλάνο, το οποίο ματαίωσε την αναχώρησή του, και οι 184 επιβάτες απομακρύνθηκαν χρησιμοποιώντας τη φουσκωτή τσουλήθρα.

Το αεροδρόμιο του Σαλέντο έκλεισε προσωρινά. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε: «Λόγω προβλήματος με ένα αεροσκάφος, ήταν απαραίτητο να κλείσει το αεροδρόμιο Salento στο Μπρίντιζι. Το πρόβλημα, το οποίο παρουσιάστηκε όταν το αεροσκάφος ήταν ήδη ευθυγραμμισμένο για απογείωση, απαίτησε την εκκένωση των επιβατών μέσω διαφανειών έκτακτης ανάγκης».

Το πλήρωμα καμπίνας είδε καπνούς να βγαίνουν από το εξωτερικό του αεροσκάφους καθώς ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το Μπρίντιζι και εφαρμόστηκε η διαδικασία έκτακτης ανάγκης. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

«Η πτήση FR8826 από Μπρίντιζι προς Τορίνο (3 Οκτωβρίου) καθυστέρησε σήμερα το πρωί, αφού το πλήρωμα καμπίνας παρατήρησε αναθυμιάσεις στο εξωτερικό του αεροσκάφους. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν χωρίς επεισόδια και επέστρεψαν στον τερματικό σταθμό με λεωφορείο. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από τους επηρεαζόμενους επιβάτες για την καθυστέρηση αυτή και ένα εφεδρικό αεροσκάφος θα εκτελέσει την πτήση FR8826 από το Μπρίντιζι προς το Τορίνο αργότερα σήμερα το πρωί» αναφέρει εκπρόσωπος της Ryanair.