Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν τα ξημερώματα της Τρίτης ότι εξαπέλυσαν μια «στοχευμένη και περιορισμένη» χερσαία εισβολή στο νότιο Λίβανο πριν από αρκετές ώρες εναντίον στόχων και υποδομών της Χεζμπολάχ σε ορισμένα λιβανέζικα χωριά κατά μήκος των συνόρων που αποτελούν άμεση απειλή για τις ισραηλινές πόλεις στην άλλη πλευρά της Γαλάζιας Γραμμής.

Η επιχείρηση εγκρίθηκε από το πολιτικό κλιμάκιο και βασίζεται σε σχέδια που εκπονήθηκαν από το Γενικό Επιτελείο και τη Βόρεια Διοίκηση του IDF μετά από μήνες προετοιμασίας και εκπαίδευσης, αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του.



Τα χερσαία στρατεύματα που επιχειρούν επί του παρόντος εντός του Λιβάνου βοηθούνται από δυνάμεις της αεροπορίας και του πυροβολικού, αναφέρει ο IDF.

Η εισβολή αποτελεί επέκταση της επιχείρησης «Βόρεια Βέλη» των IDF, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του μήνα εναντίον της Χεζμπολάχ και συνεχίζεται ταυτόχρονα με τις μάχες στη Γάζα και σε άλλα πεδία, προσθέτει ο στρατός.

Το λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως «στοχοποίησε» ισραηλινά στρατεύματα «εν κινήσει» στα σύνορα των δυο κρατών τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου προσκείμενη στη Χεζμπολάχ δήλωσε πως τα στοιχεία του ισραηλινού στρατού που μπήκαν στο στόχαστρο βρίσκονταν «πάνω στα σύνορα».

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι το Ισραήλ διεξάγει «περιορισμένης» έκτασης χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.