Συνεχίζονται οι έρευνες για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στους βομβητές της Χεζμπολάχ, με λιβανέζους αξιωματούχους να αναφέρουν ότι τα εκρηκτικά ήταν τόσο καλά κρυμμένα που δεν μπορούσαν να εντοπιστούν ούτε από ακτίνες Χ.

Δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν στο CNN ότι τα εκρηκτικά ήταν τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν, ακόμα και με σύγχρονες τεχνικές απεικόνισης.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις, η τοποθέτηση των εκρηκτικών γινόταν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αόρατα στους περισσότερους ελέγχους ασφάλειας.

Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία των εκρηκτικών ήταν τόσο καλά ενσωματωμένο που ούτε τα πιο σύγχρονα συστήματα απεικόνισης, όπως οι ακτίνες Χ, δεν μπόρεσαν να το εντοπίσουν.

Σημειώνεται ότι από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 37 και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι. Οι βομβητές μπορεί να ανήκαν σε μέλη της Χεζμπολάχ, αλλά πυροδοτήθηκαν τη στιγμή που εκείνοι περνούσαν ανάμεσα από πολίτες.

Έτσι, η πλειοψηφία των απωλειών είναι άμαχοι και όχι στρατιώτες της ένοπλης οργάνωσης, για αυτό δεν βιάζεται να απαντήσει επίσημα στο χτύπημα.

Επίσης, η Χεζμπολάχ αναγνωρίζεται επίσημα στον Λίβανο και έχει σχέσεις με τον κρατικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα οι λιβανέζικες αρχές να έχουν αναλάβει τις έρευνες.