Μία μητέρα τριών παιδιών αποδίδει στο δάγκωμα αράχνης τη σωτηρία της ζωής της, καθώς την οδήγησε σε μια σοκαριστική διάγνωση καρκίνου.

Η 54χρονη Σαμπρένα Τζόουνς από την Οκλαχόμα αγνόησε αρχικά το δάγκωμα στο πίσω μέρος του αριστερού της ποδιού για μερικές ημέρες, αλλά όταν ο πόνος και το «κάψιμο» συνέχιζαν, αποφάσισε να πάει στα επείγοντα.

Αυτό που ακολούθησε ήταν μια εξέταση που αποκάλυψε ότι είχε καρκίνο σταδίου 3 στα νεφρά και έναν όγκο στο δεξί της νεφρό, στο μέγεθος μιας μπάλας του μπέιζμπολ.

Η πρώην έφεδρος του Ναυτικού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου και τώρα περιμένει να μάθει αν θα χρειαστεί περαιτέρω θεραπεία, όπως ακτινοθεραπεία.
Η Τζόουνς δήλωσε στο Newson6: «Περίμενα να μάθω αν ήταν ή όχι δάγκωμα από αράχνη Brown recluse και μετά να πάω σπίτι. Δεν είχα καθόλου συμπτώματα. Ήμουν αρκετά σοκαρισμένη με τη διάγνωση».

Στη συνέχεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην αράχνη, λέγοντας πως, αν δεν την είχε δαγκώσει, ίσως να μην είχε ανακαλύψει ποτέ ότι είχε καρκίνο μέχρι να ήταν πολύ αργά.

Περιγράφοντας τη στιγμή που τη δάγκωσε η αράχνη, η κα Τζόουνς είπε: «Ντύθηκα και φόρεσα το σορτσάκι μου, βγήκα έξω για να μπω στο αυτοκίνητο και τότε με δάγκωσε. Ήταν σαν τσίμπημα μέλισσας, τόσο με πόνεσε».

Σύμφωνα με την Daily Mail όταν έφτασε στο νοσοκομείο Saint Francis στην Τάλσα, αρχικά υποβλήθηκε σε εξέταση. Μια νοσοκόμα τη ρώτησε πού πονάει και τότε ανέφερε ότι ένιωθε πόνο και στην περιοχή του στομαχιού της. Το προσωπικό πίεσε την περιοχή, προκαλώντας της έντονο πόνο, γεγονός που τους έβαλε σε υποψίες και στη συνέχεια η ασθενής έκανε αξονική τομογραφία, η οποία αποκάλυψε τον καρκίνο στο δεξί της νεφρό.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ενώ τώρα πρόκειται να συναντήσει έναν ογκολόγο, ο οποίος θα την ενημερώσει εάν χρειάζεται περαιτέρω θεραπεία.

Οι γιατροί τής είπαν ότι ο καρκίνος δεν έχει εξαπλωθεί στο σώμα της μέχρι στιγμής, αλλά οι χειρουργικές επεμβάσεις δεν αφαιρούν πάντα όλα τα καρκινικά κύτταρα.

Προς το παρόν, δεν μπορεί να εργαστεί, καθώς αναρρώνει από τη χειρουργική επέμβαση, γεγονός που την ανησυχεί για το πώς θα καλύψει τα έξοδα διαβίωσης και τους ιατρικούς λογαριασμούς της.

Έχει κρατική ασφάλιση υγείας, η οποία έχει επιβεβαιώσει ότι θα καλύψει τα ιατρικά έξοδα. Η κόρη της, Μπρίτανι Μπριτ, ξεκίνησε μια καμπάνια GoFundMe για τη μητέρα της από το Kellyville, η οποία μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 2.530 δολάρια από τον στόχο των 10.000 δολαρίων που έχει θέσει.

Η κόρη της, που επίσης εργάζεται ως νοσοκόμα, ανέφερε ότι η μητέρα της έχει πρόσφατα αντιμετωπίσει άγχος και κατάθλιψη.

Περίπου 81.000 άνθρωποι διαγιγνώσκονται με καρκίνο των νεφρών στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, καθιστώντας τον έναν από τους πιο συχνούς καρκίνους στη χώρα. Προειδοποιητικά σημάδια περιλαμβάνουν αίμα στα ούρα, πόνο στα πλευρά ή στο κάτω μέρος της πλάτης, συνεχή κόπωση και πρήξιμο στην περιοχή των νεφρών. Ορισμένοι ασθενείς μπορεί επίσης να εμφανίσουν ανεξήγητη απώλεια βάρους.

Στα αρχικά στάδια, ο καρκίνος συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα – περίπου οι μισές περιπτώσεις ανιχνεύονται κατά τη διάρκεια υπερήχου για ένα άσχετο πρόβλημα. Η θεραπεία περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του καρκίνου και ακτινοθεραπεία για την καταπολέμηση των υπολειπόμενων κυττάρων.

Η κόρη της έγραψε διαδικτυακά: «Η μητέρα μου διαγνώστηκε με καρκίνο των νεφρών και αφαιρέθηκε, αλλά έχει μπροστά της μακρύ ταξίδι. Και γι’ αυτό δεν μπορεί να εργαστεί τώρα και αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της. Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω έναν λογαριασμό GoFundMe. Αν δεν μπορείτε να δωρίσετε, ζητώ τουλάχιστον να το κοινοποιήσετε».

Οκτώ στους δέκα ανθρώπους που διαγιγνώσκονται με καρκίνο των νεφρών επιβιώνουν, αλλά η έγκαιρη διάγνωση είναι κρίσιμη. Αν ο καρκίνος ανιχνευθεί στο στάδιο 1, το ποσοστό επιβίωσης για τα επόμενα πέντε χρόνια ξεπερνά το 90%. Ωστόσο, αν εξαπλωθεί και φτάσει στο στάδιο 4, το ποσοστό πέφτει μόλις στο 17%.