Ο David Beckham και ο Roy Hodgson οδήγησαν τους παρευρισκόμενους στην κηδεία του Σβεν Γκόραν Έρικσον σήμερα το πρωί στην πατρίδα του πρώην προπονητή της Αγγλίας, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών από καρκίνο στο πάγκρεας.

Τα παιδιά του Έρικσον, ο Γιόχαν και η Λίνα και ο 95χρονος πατέρας του, που ονομαζόταν επίσης Σβεν, ήταν στην εκκλησία μαζί με τον Μπενγκτ Μπεργκ, έναν παιδικό του φίλο που βοήθησε τον Έρικσον να γράψει το επερχόμενο βιβλίο του «Ένα όμορφο παιχνίδι».

Σύμφωνα με την Daily Mail το φέρετρο του Έρικσον έφτασε στην εκκλησία Fryksande περίπου στις 07:00 το πρωί πολύ πριν από την άφιξη οποιουδήποτε από τους 600 καλεσμένους.

Μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σουηδίας έδωσαν επίσης το παρών με τους δρόμους που περιβάλλουν την εκκλησία στη μικρή πόλη όπου μεγάλωσε ο Έρικσον να είναι αποκλεισμένοι από την αστυνομία.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν ακούστηκε από το εκκλησιαστικό όργανο το τραγούδι «Sailing», ενώ οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν στα σουηδικά το αγγλικό ύμνο «Amazing Grace».

Επίσης, η συγκίνηση ήταν έντονη όταν ακούστηκε ένα ποίημα που είχε διαλέξει η οικογένεια, το οποίο προηγήθηκε της ερμηνείας του «Candle in the Wind» με παρόμοιους στίχους μ’ εκείνους που ακούστηκαν στην κηδεία της Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Υπό τις οδηγίες του Έρικσον, η Αγγλία έφτασε στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2002 και το 2006, καθώς και στους οκτώ του Euro 2004.

Διετέλεσε προπονητής της Αγγλίας για πέντε χρόνια, έχοντας στο παρελθόν οδηγήσει τη Λάτσιο στον τίτλο της Serie A. Προπόνησε επίσης τις Ρόμα, Φιορεντίνα και Σαμπντόρια στην Ιταλία.
Μετά την αποχώρησή του από την Αγγλία, κατείχε διευθυντικές θέσεις στη Μάντσεστερ Σίτι, την Λέστερ και την εθνική ομάδα του Μεξικού.