Η αστυνομία στην Ιταλία ανακάλυψε ένα δάσος κάνναβης που περιείχε περισσότερα από 200 δενδρύλλια, το οποίο ήταν κρυμμένο μέσα σε φυσικό πάρκο της Unesco.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της corriere.it, η καλλιέργεια εντοπίστηκε στο Parco del Ticino, στην επαρχία της Παβία, μια νησίδα του ποταμού Τιτσίνο που είναι δύσκολα προσβάσιμη.

«Ήταν η τέλεια κρυψώνα», είπαν ανώνυμα αστυνομικοί, καθώς μπορούσε να προσεγγιστεί δύσκολα το μέρος, με τη φυτεία να προστατεύεται από τα αδιάκριτα βλέμματα. Μάλιστα, τα φυτά ήταν τοποθετημένα σε σειρές και διέθεταν ποτιστικά τροφοδοτημένα από φορητούς ηλιακούς συλλέκτες.

φυσικό πάρκο
Το φυσικό πάρκο Parco del Ticino

Οι αρχές έφτασαν στην ανακάλυψη μετά από περιπολίες με ελικόπτερο, γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε διαπιστωθεί έντονη μαφιόζικη δραστηριότητα στην περιοχή. Σε μια από τις περιπολίες λοιπόν, εντοπίστηκε από αέρος η καλλιέργεια και ακολούθησε έφοδος της αστυνομίας, ωστόσο δεν έχει συλληφθεί κάποιος, αλλά και ούτε κατηγορείται.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, το εκτιμώμενο κέρδος ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ τα δενδρύλλια ξεριζώθηκαν και κάηκαν.

Φωτογραφία από την επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας