Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε έναν καθηγητή γυμνασίου που βιντεοσκοπούσε με κρυφή κάμερα στα αποδυτήρια τις μαθήτριες του, ενώ σπίτι του εντοπίστηκε υλικό με περίπου 4.000.000 φωτογραφίες τους.

Ο 33χρονος Κρίστοφερ Σρολ από το Τενεσί συνελήφθη τον Μάρτιο του 2022 μετά από καταγγελία ανήλικων κοριτσιών που βρήκαν την κάμερα στα αποδυτήρια του γυμνασίου Κλίβελαντ.

Ο εκπαιδευτικός ομολόγησε τα πάντα αμέσως, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι το έκανε «για το καλό των κοριτσιών», επειδή έλαβε παράπονα για περιστατικά εκφοβισμού και ήθελε να εξακριβώσει αν ίσχυαν.

Ο Κρίστοφερ Σρολ

Εντούτοις, τόσο οι μαθητές, όσο και η διεύθυνση του σχολείου δεν επιβεβαίωσαν αυτούς τους ισχυρισμούς, με την αστυνομία να τού περνάει χειροπέδες και τη δίκη του να ολοκληρώνεται πριν λίγες μέρες, όπου καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης.

Δημοσίευμα της New York Post έγραψε πως οι αστυνομικοί κατάσχεσαν μια κάρτα SD με 4.000.000 φωτογραφίες μαθητριών του, ενώ στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του κρατούσε αρχείο με τα βίντεο.

Υπολογίζεται ότι βιντεοσκόπησε τουλάχιστον 30 ανήλικες, με αρκετές να εμφανίζονται γυμνές ή ημίγυμνες, ενώ είναι άγνωστο αν μοίρασε κάπου το υλικό που συγκέντρωνε.

Πλέον, θεωρείται σεξουαλικός παραβάτης, κάτι που θα αναγράφεται στα χαρτιά του, ενώ το σχολείο έληξε τη συνεργασία μαζί του. Σύμφωνα με γονείς, λίγο μετά τη σύλληψή του -είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη- εθεάθη έξω από γήπεδα να κοιτάζει μικρά κορίτσια, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε στο δικαστήριο, καθώς θα επέσυρε μεγαλύτερη ποινή.