Η Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορήθηκαν για νυκτερινές αεροπορικές επιθέσεις στις μεθοριακές περιφέρειές τους, με ουκρανούς αξιωματούχους να λένε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις τραυματίσθηκαν στην περιφέρεια του Σούμι ενώ η Ρωσία ανακοίνωσε πως τρεις άμαχοι τραυματίσθηκαν στο Μπέλγκοροντ.

Δύο παιδιά είναι μεταξύ των τραυματιών στο Σούμι, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Telegram η στρατιωτική διοίκηση της βορειοανατολικής ουκρανικής περιφέρειας. Κατοικίες και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές, πρόσθεσε.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, στη νοτιοδυτική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, τρεις άμαχοι, οι δύο από τους οποίους παιδιά, τραυματίσθηκαν από ουκρανική αεροπορική επίθεση, ανέφερε μέσω του Telegram ο κυβερήτης της περιφέρειας Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δύο κτίρια κατοικιών καταστράφηκαν και συνολικά περισσότερα από 15 κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μέσω του Telegram ότι κατέστρεψε στη διάρκεια της νύκτας πάνω από το Μπέλγκοροντ δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή.

Η περιφέρεια του Σούμι, όπως και αυτή του Μπέλγκοροντ, αποτελούν στόχους συχνών επιθέσεων. Αμφότερες οι πλευρές αρνούνται ότι στοχοθετούν αμάχους και υποστηρίζουν πως οι επιθέσεις τους έχουν στόχο την καταστροφή υποδομών του αντιπάλου που έχουν κρίσιμη σημασία για τις πολεμικές προσπάθειες.

Πηγή: ΑΠΕ