Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά κατά μήκος αυτοκινητοδρόμου στο Κεντάκι (νοτιοανατολικά), ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι αρχές της πολιτείας αυτής των ΗΠΑ, τονίζοντας πως ο δράστης δεν έχει συλληφθεί ακόμη.

Τέσσερις ως έξι άνθρωποι χτυπήθηκαν από σφαίρες, είπε σε ΜΜΕ ο Σκότι Πένιγκτον, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πολιτεία, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την κατάστασή τους.

Η νέα επίθεση ενόπλου εξαπολύθηκε στην κομητεία Λόρελ, περίπου 145 χιλιόμετρα νότια της πόλης Λέξιγκτον, κατά μήκος του Interstate 75, μεγάλου αυτοκινητοδρόμου βορρά/νότου που διασχίζει τις μισές ΗΠΑ.

Υπάρχουν «σοβαρά τραυματίες» πάντως δεν έχει καταγραφεί θάνατος σε αυτό το στάδιο, ανέφερε ο τοπικός ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός WYMT, επικαλούμενος το γραφείο του σερίφη της κομητείας Λόρελ.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τον 32χρονο, Τζόζεφ Κάουτς, που θεωρούν ύποπτο για την επίθεση· τον χαρακτηρίζουν «οπλισμένο και επικίνδυνο».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος έχει ποινικό ιστορικό ενώ είχε συλληφθεί στο παρελθόν για τρομοκρατική απειλή και για οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών.

Τμήμα του αυτοκινητοδρόμου έκλεισε και στις δυο κατευθύνσεις.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, ο Δημοκρατικός Άντι Μπεσίαρ, παρότρυνε μέσω X τους κατοίκους της πολιτείας να αποφεύγουν τον τομέα και πρόσθεσε πως «θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες μόλις είναι διαθέσιμες».

«Παρακαλούμε αποφύγετε τον I-75 (…) μέχρι νεοτέρας! Χρησιμοποιήστε εναλλακτικές διαδρομές και μην πλησιάσετε καν», κάλεσε με τη σειρά του, μέσω Facebook, ο δήμαρχος της πόλης Λόντον (8.000 κάτοικοι), ο Ράνταλ Γουέντλ.

Το περιστατικό άρχισε να εκτυλίσσεται λίγο πριν από τις 18:00 (τοπική ώρα· περί τη 01:00 ώρα Ελλάδας), όταν αστυνομικοί κλήθηκαν στην περιοχή εξαιτίας τηλεφωνικών καταγγελιών πως οχήματα δέχθηκαν πυρά στον αυτοκινητόδρομο.

Οι ΗΠΑ, χώρα όπου τα όπλα είναι περισσότερα από ό,τι οι κάτοικοι, καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου.

Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων είναι αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα στη χώρα, όπου η μια κυβέρνηση μετά την άλλη αποδεικνύεται ανίσχυρη να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς η ισχύς του λόμπι της οπλοκατοχής είναι μεγάλη και πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για την επιβολή περιορισμών, πόσο μάλλον να τα αποχωριστούν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δεκατετράχρονος σκότωσε με τουφέκι εφόδου δυο συνομηλίκους του, καθηγητή και καθηγήτρια, ενώ τραυμάτισε άλλους εννιά ανθρώπους στο λύκειο όπου φοιτούσε στη Γουάιντερ, στην πολιτεία Τζόρτζια.

Πηγή: ΑΠΕ