Το όνομα Αλίνα Καμπάεβα απασχολεί έντονα τον δυτικό Τύπο από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, γιατί φημολογείται πως είναι ερωμένη του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Καμπάεβα γεννημένη στις 12 Μαΐου του 1983, ασχολήθηκε με τη Ρυθμική Γυμναστική και συγκαταλέγεται στις πιο επιτυχημένες αθλήτριες. Συνολικά έχει 2 Ολυμπιακά μετάλλια, 14 μετάλλια Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και 21 μετάλλια Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μάλιστα, μόλις αποσύρθηκε από τη γυμναστική, ξεκίνησε την ενασχόληση με την πολιτική. Το διάστημα 2007-2014 ήταν μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου εκπροσωπώντας το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας, ενώ το 2014 διορίστηκε από το Κρεμλίνο για να διευθύνει τον κρατικό όμιλο National Media Group, με μισθό 10 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Η Αλίνα Καμπάεβα

Ωστόσο, αναφέρεται στα διεθνή ΜΜΕ και ιδιαίτερα στη Δύση ως η «επίσημη ερωμένη» του Πούτιν, τίτλο ο οποίος δόθηκε από την πρώτη αναφορά που έγινε στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, το 2008 η ρωσική εφημερίδα Moskovsky Korrespondent έγραψε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκόπευε να πάρει διαζύγιο, για να παντρευτεί την Αλίνα Καμπάεβα. Παρόλα αυτά, το ρεπορτάζ διαψεύστηκε αμέσως από τη Μόσχα, ενώ μετά από λίγο καιρό, η συγκεκριμένη εφημερίδα έκλεισε.

Τελικά, ο Πούτιν χώρισε το 2014 με την Λουντμίλα Σκρέμπνεβα μετά από 30 χρόνια γάμου, όμως ακόμη και τώρα δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα, εάν διατηρεί σχέση με την Καμπάεβα.

«Απέκτησε δύο γιους με την Αλίνα»

Το ίδρυμα Dossier Center που ερευνά υποθέσεις διαφθοράς στη Ρωσία και ίδρυσε ο πρώην Ρώσος ολιγάρχης Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, υποστήριξε ότι ο Ρώσος πρόεδρος και η Καμπάεβα έχουν αποκτήσει δύο γιους. Τον Ιβάν το 2015 και τον Βλαντίμιρ το 2019.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα παιδιά ζουν με αλλαγμένα έγγραφα, ταξιδεύουν με ιδιωτικά τζετ και γιοτ που συνδέονται με τον Πούτιν, υπό την προστασία της FSO (Ομοσπονδιακή υπηρεσία προστασίας), δεν εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους και ζουν σε προεδρικές κατοικίες.

Επίσης, η μελέτη υποστήριξε ότι ο Ιβάν και ο Βλαντίμιρ ζουν σε κατοικίες που ανήκουν στον πατέρα τους, ενώ δημιουργήθηκε ένα σχολείο ειδικά γι’ αυτά. Τα παιδιά έχουν γκουβερνάντες, ενώ οι δάσκαλοι του αναζητήθηκαν μέσω της ιστοσελίδας του αγγλικού πρακτορείου English Nanny.

Βλαντιμίρ Πούτιν και Αλίνα Καμπάεβα σε δημόσια εκδήλωση

Το παιδαγωγικό προσωπικό δεν επικοινωνεί απευθείας με τους γονείς των παιδιών, παίρνοντας εντολές από τους συμβούλους της οικογενείας. Εκτός των άλλων η ξαδέρφη της Αλίνα Καμπάγεβα, η Οξάνα Φέντινα, συνομιλεί με τις γκουβερνάντες και τις νταντάδες, εμφανιζόμενη ως η μητέρα των αγοριών. Ο μεγαλύτερος γιός παίζει χόκεϊ (μερικές φορές μαζί με τον πατέρα του) σε παγοδρόμιο που έχει κατασκευαστεί ειδικά, ωστόσο η Αλίνα Καμπάγεβα παρακολουθεί το παιγνίδι, από ένα θεωρείο που είναι καλυμμένο από αδιαφανές γυαλί. Με συνομήλικους τους οι γιοί του Πούτιν συναναστρέφονται στις γιορτές και είναι κατά κανόνα παιδιά από τον άμεσο κύκλο της Αλίνα Καμπάγεβα.

Οι δάσκαλοι των γιών του Πούτιν, παίρνουν τον μισθό τους μέσω κλινικής του δικτύου MMC (My medical center), στην οποία νοσηλεύονταν οι μισθοφόροι της οργάνωσης Wagner που είχαν τραυματισθεί στην Συρία, τη Λιβύη και στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και ο ιδρυτής της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν.