Από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν γραφτεί εκατοντάδες ειδήσεις για τη ζωή του Βλαντιμίρ Πούτιν, από παράνομες σχέσεις, μέχρι ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ. Ωστόσο, αυτή τη φορά προκάλεσε εντύπωση η έρευνα ιδρύματος ενός Ρώσου εκατομμυριούχου, ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει αποκτήσει δύο γιους με την Αλίνα Καμπάεβα.

Το Dossier Center που ερευνά υποθέσεις διαφθοράς στη Ρωσία και ίδρυσε ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι υποστήριξε πως γεννήθηκαν δύο παιδιά, ο Ιβάν το 2015 και ο Βλαντίμιρ το 2019. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά ζουν με αλλαγμένα έγγραφα, ταξιδεύουν με ιδιωτικά τζετ και γιοτ που συνδέονται με τον Πούτιν, υπό την προστασία της FSO (Ομοσπονδιακή υπηρεσία προστασίας), δεν εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους και ζουν σε προεδρικές κατοικίες. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως διαθέτει φωτογραφίες των δύο μικρών παιδιών, αλλά δεν θέλησε να τις αποκαλύψει για λόγους δεοντολογίας.

Σύμφωνα με την έρευνα του Dossier Center, ο Ιβάν και ο Βλαντίμιρ ζουν σε κατοικίες που ανήκουν στον πατέρα τους, ενώ δημιουργήθηκε ένα σχολείο ειδικά γι’ αυτά. Τα παιδιά έχουν γκουβερνάντες, ενώ οι δάσκαλοι του αναζητήθηκαν μέσω της ιστοσελίδας του αγγλικού πρακτορείου English Nanny.

Το παιδαγωγικό προσωπικό δεν επικοινωνεί απευθείας με τους γονείς των παιδιών, παίρνοντας εντολές από τους συμβούλους της οικογενείας. Εκτός των άλλων η ξαδέρφη της Αλίνα Καμπάγεβα, η Οξάνα Φέντινα, συνομιλεί με τις γκουβερνάντες και τις νταντάδες, εμφανιζόμενη ως η μητέρα των αγοριών. Ο μεγαλύτερος γιός παίζει χόκεϊ (μερικές φορές μαζί με τον πατέρα του) σε παγοδρόμιο που έχει κατασκευαστεί ειδικά, ωστόσο η Αλίνα Καμπάγεβα παρακολουθεί το παιγνίδι, από ένα θεωρείο που είναι καλυμμένο από αδιαφανές γυαλί. Με συνομήλικους τους οι γιοί του Πούτιν συναναστρέφονται στις γιορτές και είναι κατά κανόνα παιδιά από τον άμεσο κύκλο της Αλίνα Καμπάγεβα.

Η Αλίνα Καμπάεβα, φημολογούμενη ερωμένη του Πούτιν και τώρα μητέρα των δύο παιδιών του, με βάση την έρευνα του Dossier Center

Οι δάσκαλοι των γιών του Πούτιν, παίρνουν τον μισθό τους μέσω κλινικής του δικτύου MMC (My medical center), στην οποία νοσηλεύονταν οι μισθοφόροι της οργάνωσης Wagner που είχαν τραυματισθεί στην Συρία, τη Λιβύη και στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και ο ιδρυτής της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

Σημειώνεται, ότι η Αλίνα Καμπάεβα θεωρείται επίσημη ερωμένη του Πούτιν, ύστερα από σχετικό δημοσίευμα ρωσικής εφημερίδας που κυκλοφόρησε πριν χρόνια. Η Καμπάεβα γεννημένη το 1983 είναι Ρωσίδα Ολυμπιονίκης στη Ρυθμική Γυμναστική και έχει διοριστεί από τη Μόσχα για να διευθύνει τον κρατικό όμιλο National Media Group, με μισθό 10 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Ποιος είναι ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι

Ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι συνομιλεί τακτικά με ηγέτες της ΕΕ, καθώς θεωρείται ένα άτομο εμπιστοσύνης και πολέμιος του Πούτιν.

Είναι πρώην Ρώσος ολιγάρχης και έβγαλε λεφτά μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς έλεγχε έναν σημαντικό αριθμό πετρελαιοπηγών στη Σιβηρία. Μάλιστα, το 2003 θεωρούνταν ο πιο πλούσιος Ρώσος που ζει στη Ρωσία, με βάση λίστα του Forbes για τους δισεκατομμυριούχους.

O Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ιδρυτής του Dossier Center

Ωστόσο, ο Πούτιν τον κατηγόρησε για φοροδιαφυγή και τον φυλάκισε, όταν ξεκίνησε να κυνηγάει τους Ρώσους ολιγάρχες που δεν συνεργαζόντουσαν πλήρως μαζί του. Έκτοτε, η περιουσία του μειώθηκε δραματικά και από 15 δισεκατομμύρια δολάρια, έφτασε τα 100 εκατομμύρια.

Έτσι, πήρε την απόφαση να γίνει «μαχητής της ελευθερίας» -περιγραφή που έχει δώσει η ΕΕ- και πολέμιος του Πούτιν. Το 2013 έλαβε χάρη από τον Ρώσο πρόεδρο και αποφυλακίστηκε, ενώ στη συνέχεια μετανάστευσε στην Ελβετία, όπου έχτισε ξανά την περιουσία του, αλλά όχι σε βαθμό όπως όταν ζούσε στη Ρωσία.