Η Ζιζέλ Πελικό κατέθετε περισσότερες από δύο ώρες στο δικαστήριο για τους αλλεπάλληλους βιασμούς που υπέστη και ανέφερε συγκλονιστικά πράγματα, σε βαθμό που δάκρυσε μέχρι και ο βιαστής σύζυγός της.

«Θυσιάστηκα στον βωμό της ακολασίας. Όταν βλέπεις αυτή τη γυναίκα, ναρκωμένη, κακοποιημένη, νεκρή σε ένα κρεβάτι, φυσικά το σώμα δεν είναι κρύο, είναι ζεστό, αλλά είμαι σαν νεκρή. Αυτοί οι άνδρες με κακοποιούν, με εκμεταλλεύονται», είπε στον δικαστή Ρότζερ Αράτα για όσα βίωσε.

Περιγράφοντας τη σεξουαλική ζωή με τον σύζυγό της, ανέφερε πως «στη ζωή μου έχω πάει με δύο άντρες. Ο Ντομινίκ είναι ο δεύτερος». Έπειτα, εξιστόρησε το μοναδικό περιστατικό που έδειξε για πρώτη φορά ο σύζυγος της επιθυμίες στο κρεβάτι, αλλά όχι με ανησυχητικό τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, κάποτε το ζευγάρι είχε πάει με μια άλλη παρέα σε ένα νυχτερινό κέντρο, ενώ κάπου εκεί υπήρχε χώρος για «σουίνγκερς». Τότε, ο Ντομινίκ έριξε την ιδέα για ανταλλαγή συντρόφων και να βιντεοσκοπούσαν το γεγονός, όμως η Ζιζέλ αρνήθηκε και εκείνος δεν έδωσε συνέχεια. «Είπα “όχι” και σταμάτησε. Δεν υπήρξε κάτι που θα προμήνυε όσα ακολούθησαν», είπε στον δικαστή, με εκείνον να ρωτά αν ποτέ ακολούθησε παρόμοια συζήτηση.

Η Ζιζέλ Πελικό

«Ποτέ δεν συμφώνησα να με βιντεοσκοπεί ο κύριος Πελικό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Η μοναδική φορά που έγινε παρόμοια συζήτηση ήταν στο νυχτερινό κέντρο με τους σουίνγκερς. Κατάλαβα ότι ήθελε να το κάνει, αλλά για εμένα ήταν αδιανόητο», είπε η 72χρονη.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης η Ζιζέλ αποκάλυψε ότι έκανε εξετάσεις για HIV όταν έμαθε για τους βιασμούς της, καθώς ο ένας από τους βιαστές ήταν φορέας του ιού. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για τον ιό, αλλά διαγνώστηκε με τέσσερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα από τη μονάδα ιατροδικαστικής του νοσοκομείου των Βερσαλλιών.

Ο Πελικό νάρκωσε και βίασε 200 φορές τη Ζιζέλ

Ο Ντομινίκ Πελικό που κατηγορήθηκε ότι νάρκωνε τη σύζυγό του για να κινηματογραφήσει τον βιασμό της από πολλούς αγνώστους, φαίνεται πως είχε μεγαλύτερη δράση, καθώς αποκαλύπτεται πως νωρίτερα την είχε ήδη ναρκώσει και βιάσει ο ίδιος τουλάχιστον 200 φορές.

Στο ποινικό δικαστήριο του Vaucluse, όπου διεξάγεται η δίκη, η Ζιζέλ αναγκάστηκε να ακούσει τον αστυνομικό επίτροπο Jérémie Bosse Platière, τον αστυνομικό που πρώτος οδήγησε τον σύζυγό της στη δικαιοσύνη, να λέει ότι υπολόγισε πως ο Πελικό «διέπραξε τουλάχιστον 200 πράξεις βιασμού εναντίον της γυναίκας του, προτού αρχίσουν να επισκέπτονται οι άγνωστοι το σπίτι τους στο Μαζάν, περίπου 20 μίλια από την Αβινιόν».

Μετά τις αποτρόπαιες πράξεις εναντίον της συζύγου του, άρχισε στη συνέχεια να επικοινωνεί με άλλους άνδρες, βιντεοσκοπώντας τους ενώ τη βίαζαν.

«Στον πελάτη μου είπαν: “Κάνε αυτό, κάνε εκείνο, κούνησε αυτό το πόδι εδώ, το χέρι εκεί”», είπε ο Γάλλος δικηγόρος, Τζαλίλ Αμρ, ο οποίος εκπροσωπεί έναν από τους φερόμενους ως βιαστές. «Ήταν σαν να σκηνοθετούσε μια ταινία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτός (ο Πελικό) συμπεριφέρθηκε σαν διεστραμμένος Στίβεν Σπίλμπεργκ ή θα μπορούσατε να πείτε σαν σκηνοθέτης μιας σκηνής από τον Τζέιμς Μποντ. Θα το δούμε όταν τα βίντεο ξαναπαιχτούν στο δικαστήριο», συμπλήρωσε ο δικηγόρος, υπερασπιζόμενος τον Redouane Azougagh, έναν άνεργο άνδρα, μαροκινής καταγωγής, 40 ετών και πατέρα τριών παιδιών.