Ένα μοναδικό αντικείμενο που αξίζει χιλιάδες ευρώ βρέθηκε πρόσφατα στον πάτο ενός κουτιού με καραμέλες.

Το Wotton Auction Rooms, ένας οίκος δημοπρασιών που εδρεύει στο Γκλόστερσαϊρ της Αγγλίας, ανακάλυψε πρόσφατα ένα παλιό νόμισμα κατά την αξιολόγηση αντικειμένων που έφερε ένας ιδιώτης πωλητής.

Ο δημοπράτης Τζόζεφ Τρίντερ δήλωσε ότι το νόμισμα είναι ένα ηπειρωτικό δολάριο με διάμετρο 38 χιλιοστών και είναι κατασκευασμένο από κασσίτερο, που κόπηκε το 1776, σύμφωνα με το SWNS.



«Αυτό το νόμισμα αποτελεί μια ανακάλυψη που βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα της καριέρας μου μέχρι σήμερα και είναι το είδος του πράγματος που κάθε δημοπράτης στη χώρα ελπίζει ότι θα βρει», δήλωσε επίσης ο Trinder.

Το νόμισμα είχε περιορισμένη παραγωγή με μόνο 6.000 κομμάτια – και σήμερα παραμένουν μόλις 100, ανέφερε το SWNS.

Με τη σπανιότητα του στην κορυφή του ενδιαφέροντος, το νόμισμα μεταφέρθηκε πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες για έλεγχο γνησιότητας από τη Νομισματική Εταιρεία Εγγύησης που εδρεύει στη Σαρασότα της Φλόριντα – και επιβεβαιώθηκε ότι είναι αληθινό όπως αναφέρει η New York Post.

«Εξετάστηκε από μια επιτροπή ειδικών, υποβλήθηκε σε ακτινογραφίες και άλλες επιστημονικές εξετάσεις και με μεγάλη μας χαρά λάβαμε μια ειδοποίηση πριν από λίγες ημέρες που μας έλεγε ότι είναι γνήσιο», δήλωσε ο Τρίντερ στο SWNS.

Και πρόσθεσε: «Το να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα νόμισμα που χρονολογείται από το έτος της ανεξαρτησίας [της Αμερικής] και να βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι μοναδικό».

Ο Τρίντερ δήλωσε ότι ο οίκος δημοπρασιών δεν έχει επιβεβαιώσει καμία καταγραφή άλλου παραδείγματος του νομίσματος που έχει βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το νόμισμα ήταν ένα από τα αντικείμενα που βρέθηκαν σε έναν κάδο με μικροαντικείμενα, όπως κοσμήματα, σκαλισμένες πέτρες και απολιθώματα, ανέφερε το SWNS.

Το νόμισμα θα βγει προς πώληση στο Wotton Auction Rooms στις 3 Οκτωβρίου.