Ένας πιλότος και ένας επιβάτης απέφυγαν οριακά την τραγωδία όταν το μικρό αεροπλάνο που επενέβαιναν έπεσε με τη μύτη του σε πολυσύχναστο δρόμο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Και οι δύο επιβαίνοντες κάθονταν στο πιλοτήριο και έδειχναν εμβρόντητοι λίγες στιγμές αφότου το αεροσκάφος έπεσε στον A419 στο Γκλόστερσαϊρ στις 4:45 το απόγευμα της Τρίτης, όπως έδειξαν φωτογραφίες από τη σκηνή.

Ένα από τα φτερά του αεροπλάνου έσπασε κατά την πρόσκρουση, ενώ συντρίμμια διασκορπίστηκαν στο οδόστρωμα.

Οι οδηγοί βγήκαν αμέσως έξω για να βοηθήσουν τον πιλότο και τον επιβάτη, οι οποίοι εντοπίστηκαν να βγαίνουν από το κατεστραμμένο αεροπλάνο με τη βοήθεια περαστικών όπως αναφέρει η New York Post.

Το αεροπλάνο ανήκε στη λέσχη ανεμοπορίας Cotswold, όπου και οι δύο άνδρες είναι μέλη, δήλωσε στην Telegraph ο εκπρόσωπος της, Κρις Κούπερ.

«Δύο μέλη της λέσχης ανεμοπορίας Cotswold μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα για να εξεταστούν μετά από περιστατικό στο οποίο ενεπλάκη ένα από τα μηχανοκίνητα αεροπλάνα της λέσχης», δήλωσε ο Κούπερ.

Το ατύχημα διερευνάται από τον Κλάδο Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, είπε.

Η λέσχη ανεμοπορίας Cotswold είναι μία από τις μεγαλύτερες στη χώρα, με περίπου 150 μέλη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.