Ο Γαλλορώσος δισεκατομμυριούχος Πάβελ Ντούροφ, ιδιοκτήτης της εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στο αεροδρόμιο Μπουρζέ στην περιοχή του Παρισιού, εξήλθε από το καθεστώς προσωρινής κράτησης και μεταφέρθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα στο δικαστικό μέγαρο του Παρισιού, πιθανόν για να του απαγγελθούν κατηγορίες, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Ο 39χρονος Πάβελ Ορλόφ συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρόμιο Μπουρζέ, ενώ επρόκειτο να περάσει το βράδυ στο Παρίσι όπου αναμενόταν για ένα δείπνο.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από τους χωροφύλακες της GTA (χωροφυλακή αεροπορικών μεταφορών). Καταχωρημένος στο FPR (αρχείο καταζητούμενων προσώπων), ο Πάβελ Ντούροφ είχε φτάσει κατευθείαν από το Αζερμπαϊτζάν. Είχε εναντίον του ένα γαλλικό ένταλμα έρευνας που είχε εκδοθεί από την εθνική διεύθυνση της γαλλικής δικαστικής αστυνομίας και είχε εκδοθεί βάσει προκαταρκτικής έρευνας.

Η γαλλική δικαιοσύνη του προσάπτει ότι δεν ανέλαβε δράση προκειμένου να εμποδίσει τη μετάδοση εγκληματικού ή αξιόποινου περιεχομένου στο Telegram, που μετράει τουλάχιστον 900 εκατομμύρια χρήστες.