Ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, λίγες μέρες μετά την επίσημη ανακήρυξή της ως υποψήφια του κόμματός της, σημείωσε η Δημοκρατική υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Καμάλα Χάρις.

Συγκεκριμένα, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να συγκεντρώσει 540 εκατομμύρια δολάρια σε λίγο περισσότερο από έναν μήνα από την έναρξη της εκστρατείας της για την προεδρία, όπως αναφέρει το Reuters.

Σε υπόμνημα που κυκλοφόρησε η διευθύντρια της εκστρατείας της Χάρις, Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλον, αναφέρεται ότι το ποσό των 540 εκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει 82 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν κατά την εβδομάδα του συνεδρίου, κάτι που καταδεικνύει τον ενθουσιασμό των Δημοκρατικών για την υποψηφιότητά της.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει συγκεντρωθεί ποτέ από οποιαδήποτε προεδρική εκστρατεία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε η Ντίλον.

Η Χάρις αναδείχθηκε ως υποψήφια για την προεδρία στις 21 Ιουλίου, μετά την απόσυρση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν από τη διεκδίκηση μιας δεύτερης θητείας, λόγω πίεσης από κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών που εξέφρασαν ανησυχίες για την ηλικία του, ειδικά μετά από μια αρνητική εμφάνιση στο debate με τον Τραμπ.

Η υποψηφιότητα της Χάρις έχει δημιουργήσει ένα κύμα στήριξης, το οποίο έχει φέρει τον Τραμπ σε δύσκολη θέση, καθώς πασχίζει να διατηρήσει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης.

Αυτή την εβδομάδα, η Χάρις, μαζί με τον υποψήφιο για την αντιπροεδρία Τιμ Γουόλς, ξεκινούν μια περιοδεία με λεωφορείο στην Τζόρτζια, με στόχο να κερδίσουν υποστήριξη σε μια πολιτεία-κλειδί για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.