Δύο διαφορετικά δυστυχήματα με λεωφορεία στο Πακιστάν, τα οποία σημειώθηκαν με διαφορά ωρών, άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 35 νεκρούς και δεκάδες άλλους τραυματίες, το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχος, το πρώτο δυστύχημα συνέβη όταν ένα λεωφορείο που μετέφερε σιίτες μουσουλμάνους προσκυνητές που επέστρεφαν από το Ιράκ μέσω του Ιράν, έπεσε από αυτοκινητόδρομο σε χαράδρα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 32, δήλωσαν αστυνομικοί και αξιωματούχοι.

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο στον παραλιακό αυτοκινητόδρομο Μάκραν όταν τα φρένα χάλασαν καθώς περνούσε από την περιοχή Λασμπέλα στην επαρχία Μπαλουχιστάν, δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Καζί Σαμπί, αναφέρει το Associated Press.

Οι αρχές στο Μπαλουχιστάν δήλωσαν ότι έχουν γίνει διευθετήσεις για την αποστολή των σορών των προσκυνητών στην επαρχία Παντζάμπ για ταφή. Η Μαριάμ Ναουάζ, επικεφαλής υπουργός στο Παντζάμπ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για το δυστύχημα.

Ώρες αργότερα, 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στην περιοχή Καχούτα στην ίδια επαρχία, σύμφωνα με την αστυνομία και αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες και ένα παιδί. Τουλάχιστον άλλοι επτά τραυματίστηκαν.

Το λεωφορείο κατευθυνόταν προς την αμφισβητούμενη από το Πακιστάν περιοχή των Ιμαλαίων του Κασμίρ– την οποία διεκδικούν εξ ολοκλήρου τόσο η Ινδία όσο και το Πακιστάν – όταν έπεσε από τη γέφυρα Πανά, δήλωσε ο Σαρντάρ Γουαχίντ, ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι βαριά μηχανήματα χρειαζόταν για να ανυψωθούν τα συντρίμμια και να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν είχε παγιδευτεί σε αυτά.