Μια νέα έρευνα που βγήκε στη δημοσιότητα, υποστήριξε ότι 22.374 είδη απειλούνται με εξαφάνιση, επειδή ο άνθρωπος, έως το 2070 υπολογίζεται να καταλάβει σχεδόν το 50% της ξηράς.

Η μελέτη έγινε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, με το interestingengineering.com να ξεκαθαρίζει ότι οι ερευνητές έλαβαν υπόψιν μόνο τους ρυθμούς ανάπτυξης των κρατών και απέκλεισαν άλλα δεδομένα, όπως η κλιματική αλλαγή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα προβλήματα θα παρουσιαστούν σε Κίνα, Ινδία και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες σε Λατινική Αμερική, Αφρική και Ασία. Τα συγκεκριμένα κράτη αναμένεται να αυξήσουν τον πληθυσμό τους, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πρέπει να μείνουν σε περιοχές που τώρα υπάρχει άγρια ζωή.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη αλληλεπίδραση ανθρώπων και άγριων ζώων, με τα τελευταία να περιορίζονται, αφού θα χάσουν το φυσικό τους περιβάλλον και την τροφή τους, ενώ ορισμένα αναμένεται να κυνηγηθούν για να μην απειλήσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα.

«Σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο, περισσότεροι άνθρωποι θα αλληλεπιδρούν με την άγρια ζωή τις επόμενες δεκαετίες και συχνά αυτές οι κοινότητες άγριας ζωής», είπε ο Neil Carter, κύριος ερευνητής της μελέτης και αναπληρωτής καθηγητής περιβάλλοντος και αειφορίας.

«Αυτό σημαίνει ότι όλα τα είδη νέων αλληλεπιδράσεων, καλών και κακών, μεταξύ ανθρώπων και άγριας ζωής θα εμφανιστούν στο εγγύς μέλλον», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Οι ειδικοί λοιπόν, πρότειναν να ληφθούν μέτρα για την προστασία της άγριας ζωής, τονίζοντας ότι τα ζώα είναι ωφέλιμα για τον άνθρωπο, καθώς ορισμένα είδη προσφέρουν στο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να προστατεύονται οι άνθρωποι.