Μια μητέρα καταδικάστηκε για τη δολοφονία της δίχρονης κόρης της, την οποία διέπραξε πριν από 37 χρόνια, όταν και είχε χτυπήσει μέχρι θανάτου το παιδί με πλαστικό σωλήνα, επειδή δεν καθάριζε καλά!

Ένοχη κρίθηκε η 62χρονη Ellen Rachel Craig από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία συνελήφθη το 2021 στην Αυστραλία για το έγκλημα που διέπραξε το 1987 στη Βρετανία, με θύμα το νήπιο παιδί της, 2 ετών τότε, Τίλι Κρεγκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Ellen ήταν μέλος της αίρεσης «Ministry of God» και έμενε σε κοινόβιο στην Ουαλία, όπου τα παιδιά αναγκάζονταν να προσέχουν και να φροντίζουν το νοικοκυριό.

Στις 7 Ιουλίου 1987 η μητέρα ξέσπασε, γιατί το νήπιο δεν καθάρισε καλά το κοινόβιο (!) και ως τιμωρία το χτύπησε με έναν πλαστικό σωλήνα. Η μικρή έχασε τη ζωή της από τα χτυπήματα που δέχτηκε και τότε η γυναίκα ζήτησε τη βοήθεια του αρχηγού της αίρεσης.

Ο αρχηγός, Αλεξάντερ Γουίλον, προσευχήθηκε, για να αναστηθεί το παιδί και μετά αποτέφρωσε τη σορό, μπροστά στη μητέρα. Στη συνέχεια ο ίδιος συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, τόσο λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε όσο και επειδή υπήρχαν υποψίες και όχι στοιχεία για την τύχη του παιδιού.

Η Ellen, τελικά, έφυγε κρυφά από τη Βρετανία και εγκαταστάθηκε στη Νέα Ζηλανδία, όπου ζούσε χρησιμοποιώντας πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες. Ο πατέρας του παιδιού, όμως, έμεινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αγνοώντας την τύχη της αλλά και το γεγονός ότι δολοφόνησε την κόρη τους. Εξάλλου, η αστυνομία δεν του είχε δώσει περισσότερα στοιχεία, λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισε με την υπόθεση.

Τελικά, ο άνδρας συνέχισε μόνος του τις έρευνες για 34 χρόνια, μέχρι που η γυναίκα συνελήφθη στην Αυστραλία το 2021 και ομολόγησε τα πάντα, ενώ καταδικάστηκε πριν από λίγες μέρες σε ποινή 9 ετών.