Η δολοφονία αξιωματούχου της οργάνωσης Φάταχ στον Λίβανο «αποτελεί επιπλέον απόδειξη ότι το Ισραήλ θέλει να βάλει φωτιά στην περιοχή και να τη βυθίσει σε έναν μεγάλης κλίμακας πόλεμο», κατήγγειλε μέλος της κεντρικής επιτροπής της παλαιστινιακής οργάνωσης στη Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Οι δυνάμεις κατοχής χρησιμοποιούν το παλαιστινιακό αίμα (…) για να ρίξουν λάδι στη φωτιά του πολέμου» στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο Τουφίκ Τιράουι μετά τον θάνατο αξιωματούχου της Φάταχ, της οργάνωσης του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, από ισραηλινό πλήγμα στη Σιδώνα του νοτίου Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε «αεροπορικό πλήγμα» κατά του Χαλίλ αλ-Μάκνταχ, αξιωματούχου των Μαρτύρων του Αλ-Ακσα, της ένοπλης πτέρυγας της Φάταχ, στον νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός καταλογίζει στον Χαλίλ αλ-Μάκνταχ και στον αδελφό του Μουνίρ Μάκνταχ «ότι ενεργούν για λογαριασμό των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης και ότι ενέχονται στην οργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων και διακίνησης όπλων» προς την κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Είναι η πρώτη φορά στους δέκα μήνες της κλιμακούμενης έντασης στην λιβανοϊσραηλινή μεθόριο που μπαίνει στο ισραηλινό στόχαστρο στέλεχος της Φάταχ.

Πηγή: ΑΠΕ