Νέο τηλεοπτικό μήνυμα, απηύθυνε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο οποίο αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο σκάνδαλο “Ρούμπι Γκέϊτ” και στις διάφορες προεκτάσεις του.

“Ζούμε σε δημοκρατική χώρα και όχι σε αστυνομοκρατούμενη. Δεν πρέπει να μας επηρεάσουν αρνητικά τα εισαγγελικά έγγραφα, τα οποία, άλλωστε, δεν έγιναν δεκτά από την ειδική επιτροπή της βουλής που τα εξέτασε”, δήλωσε ο «Καβαλιέρε».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να κριθεί, για την όλη υπόθεση, “όχι όμως από την εισαγγελία του Μιλάνου, αλλά από το ειδικό δικαστήριο για πολιτικούς”.

Σε ότι αφορά, γενικότερα, τις εισαγγελικές έρευνες σε βάρος του, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπογράμμισε ότι “το βουνό λάσπης σε βάρος του και οι σειρά ανεδαφικών και κωμικών κατηγοριών των τελευταίων δεκαεπτά χρόνων δεν οδήγησαν τους δικαστικούς σε κανέναν απολύτως αποτέλεσμα”.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το τελευταίο “πάρτυ” στην βίλα του μεγιστάνα-πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου. Η μαροκινή Ρούμπι Καρίμα φέρεται να έλαβε χρηματικό ποσό από τον λογιστή του “μίστερ τιβί” πριν μόλις τρεις εβδομάδες, λίγα εικοσιτετράωρα, δηλαδή, πριν ξεσπάσει το νέο ροζ σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Πρωθυπουργό.

Οι δικαστικοί του Μιλάνου επιβεβαίωσαν ότι θέλουν να ακολουθήσουν κατεπείγουσα διαδικασία για να μπορέσει να ξεκινήσει  το γρηγορότερο δυνατό η δίκη για το Ρούμπι Γκέιτ.