Δικαστήριο της Πολωνίας αποφάσισε την έκδοση στη Γερμανία ενός πράκτορα της Μοσάντ, για να δικαστεί εκεί για τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι.

Ο φερόμενος ως πράκτορας της Μοσάντ, Ούρι Μπρόντσκι, που συνελήφθη στην Βαρσοβία είναι Ισραηλινός και θεωρείται, ότι βοήθησε για να πλαστογραφηθεί ένα γερμανικό διαβατήριο που χρησιμοποιήθηκε, μαζί με άλλα, στη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς Μαχμούντ αλ Μαμπούχ τον Ιανουάριο σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι.

Ο Μπρόντσκι έκρυβε το πρόσωπό του από τους φωτογράφους καθώς οδηγούνταν στην αίθουσα του δικαστηρίου συνοδευόμενος από επτά αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής. Η δίκη του γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Η πολωνική απόφαση για έκδοση του κατηγορούμενου στη Γερμανία, απ’ όπου είχε εκδοθεί ένταλμα κατά όλων των ενεχόμενων στην δολοφονία, έρχεται σε αντίθεση με την επιθυμία του Ισραήλ που ζήτησε να δικαστεί ο Μπρόντσκι στο Ισραήλ αλλά δημιουργεί και ένα πρόβλημα μεταξύ των δύο συμμάχων, του Ισραήλ και της Γερμανίας.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε πάντως ότι δεν πιστεύει πως η υπόθεση θα διαταράξει τις σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ.