Ένας Πακιστανός που φέρεται ότι έχει δεσμούς με το Ιράν κατηγορείται για μια αποτυχημένη συνωμοσία δολοφονίας με στόχο τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο και δικαστικά έγγραφα.

Το FBI πιστεύει ότι στόχοι της συνωμοσίας ήταν ο Τραμπ και άλλοι νυν και πρώην αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ο 46χρονος Ασίφ Μέρτσαντ κατηγορείται ότι ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να προσλάβει εκτελεστές. Συνελήφθη στις 12 Ιουλίου, καθώς ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από τις ΗΠΑ, έπειτα από συνάντηση με δήθεν επίδοξους εκτελεστές οι οποίοι ήταν όμως μυστικοί πράκτορες.

«Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να προσλάβει εκτελεστές για να δολοφονήσουν έναν πολιτικό ή κυβερνητικούς αξιωματούχους στο αμερικανικό έδαφος», ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Σε συναγερμό άπαντες στις Ηνωμένες Πολιτείες ύστερα από την απόπειρα του Κρουκς

Η αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ έχει αναστατώσει τις Αρχές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας από τους καλύτερα φυλασσόμενους «στόχους» στις ΗΠΑ τόσο ως πρώην πρόεδρος όσο και ως υποψήφιος, όμως και πάλι ήταν αρκετά εύκολο για τον εικοσάχρονο Κρουκς να σταθεί 130 μέτρα μακριά του και να ρίξει ευθεία βολή, που για λίγα εκατοστά δεν πέτυχε τον στόχο της. Όσο για τη σύλληψη του Πακιστανού, αυτή έρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ