Το Ισραήλ, μέσω του εκπροσώπου των Ενόπλων Δυνάμεών του, απάντησε στο δημοσίευμα της New York Times σχετικά με τον τρόπο που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη ο Ισμαήλ Χανίγια, πολιτικός ηγέτης της Χαμάς.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), Ντάνιελ Χαγκάρι, δέχτηκε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και ανέφερε τα εξής, σύμφωνα με τους timesofisrael.com:

«Οι IDF πραγματοποίησαν μόνο μία αεροπορική επιδρομή το βράδυ της Τρίτης, στον Λίβανο, στοχεύοντας τον Φουάντ Σουκρ. Δεν υπήρξε άλλη αεροπορική επιδρομή στη Μέση Ανατολή εκείνη τη νύχτα, ούτε πύραυλος ή UAV», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα επικαλείται μαρτυρία επτά αξιωματούχων της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων δύο Ιρανών, και ενός Αμερικανού, που ισχυρίζονται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός εισήχθη κρυφά στο κτίριο του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στην Τεχεράνη πριν από περίπου δύο μήνες.

Οι δολοφόνοι του Χανίγια κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ένα κενό στην άμυνα του Ιράν και να κρύψουν για τόσες εβδομάδες τη βόμβα σε έναν χώρο που υποτίθεται πως φυλασσόταν αυστηρά.

Μια τέτοια παραβίαση, όπως αναφέρουν τρεις ιρανοί αξιωματούχοι, είναι τεράστια αποτυχία για την ασφάλεια του Ιράν. Πώς, όμως, κατάφεραν να τοποθετήσουν εκεί την βόμβα; Οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός για τη δολοφονία διήρκεσε αρκετούς μήνες και απαιτούσε εκτεταμένη επιτήρηση του συγκροτήματος όπου θα διέμενε ο Χανίγια.