Γνωρίστηκαν πριν από 37 χρόνια, κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Ο ένας ήταν Κύπριος αξιωματικός και ο δεύτερος Τούρκος δημοσιογράφος, ο οποίος μετέβη στο νησί για να καλύψει τα γεγονότα. Ο Χρήστος Τσαγγάρης ήταν εκείνος που μετέφερε στη Λεμεσό 10 Τούρκους ρεπόρτερ, μεταξύ των οποίων και ο Μετέ Ακγιόλ, που πιάστηκαν αιχμάλωτοι κοντά στη Μια Μηλιά.

Στη διαδρομή έπεσαν μερικές φορές σε μπλόκα μελών της ΕΟΚΑ Β, που ήθελαν να σκοτώσουν τους δημοσιογράφους και ο Τσαγγάρης βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, τους προστάτευσε και τελικά κατάφερε να παραδώσει τους αιχμαλώτους με ασφάλεια στα κρατητήρια.

Μετά από 37 χρόνια, τους δύο άνδρες έφερε κοντά ο δημοσιογράφος – παρουσιαστής Τζεμ Καρ με αφορμή το ντοκιμαντέρ του με τίτλο: «Άγνωστοι αιχμάλωτοι».

Στη συγκινητική συνάντηση αναφέρεται και ρεπορτάζ της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κύπρις», με τίτλο «Μετά από 37 χρόνια αγκαλιάστηκαν φιλικά».

Ο Κύπριος εν αποστρατεία ταξίαρχος ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη, μέσω της Αθήνας, με αεροπλάνο των Τουρκικών Αερογραμμών, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ροζίτα. Το ζεύγος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μετέ Ακγιόλ και τη σύζυγό του Γκιουλτσίν με τον Τούρκο δημοσιογράφο να δηλώνει ότι στο πρόσωπο του Τσαγγάρη «δεν αντίκρισα ένα εχθρό, αλλά ένα φίλο».