Νέα δημοσκόπηση που έγινε στις ΗΠΑ έδειξε ότι σχεδόν 6 στους 10 πολίτες ζητούν να αποσυρθεί ο Τζο Μπάιντεν από την προεδρία των ΗΠΑ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ανοίγει στον Ντόναλντ Τραμπ ο δρόμος προς την εξουσία.

Η δημοσκόπηση έγινε από τη Washington Post σε συνεργασία με το ABC News και την Ipsos, δείχνοντας ισοψηφία 46% μεταξύ των δύο βασικών υποψήφιων για τις αμερικανικές εκλογές, έγραψε το Business Insider.

Επίσης, το 56% απάντησε ότι θέλει να αποχωρήσει ο Μπάιντεν, γιατί ήταν καταστροφική η εμφάνιση στο ντιμπέιτ, κόντρα στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, καθώς φάνηκε να αντιμετωπίζει ζήτημα με τη γνωστική του κατάσταση.

Ακόμη το 85% που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι ο Μπάιντεν είναι απλώς πολύ μεγάλος για να υπηρετήσει το αξίωμα του πρόεδρου, ποσοστό αυξημένο κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες από τον Απρίλιο, που διενεργήθηκε αντίστοιχη έρευνα.

Εντούτοις, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι και ο Τραμπ είναι πολύ μεγάλος για άλλη μια θητεία, καθώς είναι 78 ετών, τη στιγμή που ο Μπάιντεν είναι 81 ετών.

Όσον αφορά το ζήτημα του πιθανού αντικαταστάτη του Μπάιντεν, η δημοσκόπηση διαπίστωσε μεγαλύτερη υποστήριξη για την Καμάλα Χάρις σε σχέση με άλλες επιλογές των Δημοκρατικών.

Ο Τζο Μπάντεν όμως, ξεκαθάρισε ότι παραμένει στην κούρσα των αμερικανικών εκλογών, τη στιγμή που αμφισβητείται έντονα από τους ψηφοφόρους του, αλλά και τα στελέχη του κόμματός του.