Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας και επικεφαλής του Εργατικού Κομμάτος, Κιρ Στάρμερ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη του στις εκλογές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Holborn και το St Pancras, όπου επανεξελέγη με 18,884 ψήφους.

Ο Στάρμερ αρχικά ευχαρίστησε την οικογένεια του, όσους συμμετείχαν στην καταμέτρηση και τους συνυποψηφίους του τονίζοντας: «Οι άνθρωποι μίλησαν, είναι έτοιμοι για αλλαγή, είναι πλέον η σειρά μας να παραδώσουμε».

«Όλα ξεκινούν από εσάς» επισήμανε και συνέχισε «Η αλλαγή ξεκινά με ανθρώπους που ενώνονται για να κάνουν τη ζωή καλύτερη».

Έπειτα ο Στάρμερ υποσχέθηκε να εξυπηρετήσει κάθε άτομο στην εκλογική περιφέρειά του, ανεξαρτήτως εάν τον ψήφισαν ή όχι «Θα μιλήσω εξ ονόματός σας, θα σας υποστηρίξω και θα αγωνιστώ για τα δικαιώματά σας κάθε μέρα».

Ο νέος πρωθυπουργός σημείωσε «Οι άνθρωποι εδώ και σε ολόκληρη τη χώρα έχουν μιλήσει και είναι έτοιμοι για αλλαγή, για μια πολιτική της απόδοσης, μια επιστροφή στην πολιτική ως δημόσια υπηρεσία».

«Η αλλαγή ξεκινά εδώ, επειδή αυτή είναι η δημοκρατία σας, η κοινότητά σας και το μέλλον σας. Διαλέξατε και τώρα ήρθε η ώρα να παράγουμε έργο» κατέληξε ο Κιρ Στάρμερ.

Οι δημοσκοπήσεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας νωρίτερα, έδειχναν ότι το Εργατικό Κόμμα κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές με καθαρή πλειοψηφία, τοποθετώντας τον Στάρμερ σε τροχιά ανάληψης της πρωθυπουργίας από τον Ρίσι Σούνακ, θέτοντας τέρμα σε μία περίοδο 14 ετών συντηρητικών κυβερνήσεων στη Βρετανία.